Плевнелиев проведе първа "знакова" среща

4608
Плевнелиев проведе първа "знакова" среща
Президентът се видя с еврокомисарите за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хаан

Президентът Росен Плевнелиев проведе първата си официална среща след встъпването му в длъжност. Държавният глава се видя с еврокомисаря за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева и с еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хаан, които са на посещение в България.

След срещата президентът Росен Плевнелиев и еврокомисарите Кристалина Георгиева и Йоханес Хаан дадоха съвместни изявления за медиите на парадния вход на президентската институция.

Новият президент: България ще се развива, ще я възродим!

Президентът Росен Плевнелиев встъпи официално в длъжност. Церемонията бе уважена от всички министри от кабинета. Сред официалните г...

"Тази първа среща е знакова, защото ангажиментът, който аз поех, е за европейското развитие на България. Горд съм и съм благодарен, че те дойдоха да уважат тази специална церемония за България. Няма да скрия, че след като дадохме заявката за прагматично управление, още от първата среща, освен пожеланията, освен ясната насока на новия президент и ясни приоритети към ускоряването на интеграцията на България и България да има мнение, да има позиция, нейният глас да се чува и то директно на възможно най-високите нива. Аз съм благодарен, че имахме тази първа среща”, каза Росен Плевнелиев.

Държавният глава благодари на комисарите.

"Подариха ми една прекрасна картина – първите моменти от създаването на идеята за Общоевропейски съюз - и аз ще я държа близо до себе си, в работния кабинет, защото за мен това е важно. Европа има нужда от усилията на всички нас", допълни Плевнелиев.

„България не е толкова малка държава, но България със сигурност ще даде всичко от себе си в лицето на новия премиер и новия президент, нашият глас и нашата позиция да се чува. Ще бъдем добри партньори, ще имаме мнение, ще даваме всичко от себе си, за да може и ние да бъдем добър партньор”, каза президентът Плевнелиев.

Първанов: Не бих ревнувал, ще адмирирам, ако Плевнелиев постигне повече

Не бих ревнувал. Ще бъда първият, който ще адмирира, ако президентът Плевнелиев постигне повече. Това каза Георги Първанов в словото с...

„Подготвяме моето посещение в Брюксел на 25 и 26 януари, буквално в следващите дни. То също е знаково. Първото посещение на президента ще бъде там, където голямото европейско семейство се събира заедно, за да взема важните решения”, заяви президентът.

„Говорихме и за "България 2020" като част от "Европа 2020", защото аз съм не само български президент, но и президент на европейска държава, и ние през 2012 г., заедно с нашите партньори и приятели от Брюксел, ще работим, за да може нашите приоритети, нашата програма за развитие 2020 да съответства и да бъде синхронизирана с европейските приоритети”, каза Росен Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com