По-малко жертви на удавяне през тази година

4043
По-малко жертви на удавяне през тази година
Снимка: БГНЕС

Жертвите от удавяне през летния сезон тази година са по-малко в сравнение със същия период на миналата година. Това каза директорът на Водноспасителната служба към БЧК Антон Налбантов за агенция Фокус.

Той допълни, че според официалната статистика до началото на юли жертвите са 32, а по неофициални данни броят им е 60. По думите му се отчита спад на удавянията сред децата, което се дължи до голяма степен на образователните програми по превенция за водна безопасност, организирани от БЧК.

От следващото лято не плащаме за чадър и шезлонг на плажа, обещава Ангелкова

Разработили сме примерна концепция, според която сянката ще бъде безплатна и няма да се плаща за чадър и шезлонг на плаща. Това заяви в...

„Въпреки ниската плувна култура на населението и малкото охраняеми места в по-малките населени места, където се случват повечето водни инциденти, водният травматизъм в нашата страна е на ниво на развити европейски страни. Получаваме данни за водния травматизъм и в другите европейски държави. В Швеция, в която плуването е след хокея, миналата година жертвите са 137, а при нас бяха 139, от които 15 жертви от наводненията. През последните години можем да се похвалим със спад на удавяне сред децата, което е изключително важно.“ – каза още Налбантов.

Директорът на Водноспасителната служба към БЧК посочи, че по-голямата част от удавянията са във водоемите във вътрешността на страната. Причината е големия брой неохраняеми площи на сладките водоеми, където температурите са значително по-ниски и има храсти и дървета във водата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com