Почват масови проверки на съоръжения за деца

7045
Почват масови проверки на съоръжения за деца
Снимка: БГНЕС

"Ще проверяваме както наличието на документи, които доказват, че съоръженията са въведени в експлоатация законово, така и дали е налице предварителна информация, насочена към потребителите, която да ги ориентира какво представлява всяко съоръжение и какви рискове крие евентуалната му експлоатация, деца под каква възраст не бива да бъдат допускани и прочие". Това съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред БНР. Поводът е започналата кампания на контролния орган за проверки относно безопасността на увеселителните съоръжения за деца.

"Това са доста реквизити, за които ние следим един по един дали се съдържат в информационната табела и в предварителната информация, която трябва да е поставена на видно място до всяко съоръжение. Ще извършваме и визуална проверка на съоръжението и ще установим дали то е сглобено и се експлоатира по правилен начин”, добави Маргаритов.

Масови нарушения на забраната за пътувания на деца с нощни преходи

Туроператори масово нарушават закона и возят деца през нощта. Забраната за това дойде, след трагедията в река Лим, при която загинаха 1...

Председателят на КЗП допълни, че кампанията вече протича на територията на цялата страна, а от началото на юни КЗП проверява за безопасността и на други стоки, които се ползват от деца, като скейтбордове, ролери, скутери.

Утре, 7 юни, инспектори на КЗП ще извършат масирани проверки в столичните паркове, където са разположени обществено достъпни увеселителни обекти с поставени аткракционни съоръжения в тях. Инспекциите ще обхванат както покритите, така и закритите обекти като надуваеми увеселителни съоръжения - пързалки, замъци, джунгли, както и въртележки блъскащи се колички, гондоли, бънджита, въжени атракциони и др. Обект на проверките ще бъдат и отдаваните под наем акумулаторни коли, мотори и др.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com