Подаденият сигнал за забавени заплати на сезонни служители в ефира на Нова – резултат от иззети средства от Спецпрокуратурата

850
Подаденият сигнал за забавени заплати на сезонни служители в ефира на Нова – резултат от иззети средства от Спецпрокуратурата
Снимка: БГНЕС

Служители на хотел на Ветко и Маринела Арабаджиеви твърдят, че са останали без заплати. В сутрешния блок на Нова телевизия, чрез директна връзка от морски курорт, рецепционистка и човек от поддръжката на един от хотелите, собственост на семейството, се оплакаха от невъзможността да се приберат в родния Благоевград.

Пред камерите те заявиха, че парите трябвало да им бъдат изплатени между 10 и 15-то число, но това не се случило. Твърденията на работниците са, че не са получили възнаграждение за два последователни месеца в очаквания срок.

Водещият Виктор Николаев и колежката му Аделина Радева потърсиха за коментар Директора ПР и комуникации на Виктория Туристик (компанията, менажираща хотелът) и говорител на семейство Арабаджиеви Ангелина Ангелова, за да изложи становището си в ефира на Nova. Тя отбеляза, че всички заплати са били изплащани в срок за месеците май, юни и юли – без закъснение.

Относно августовските задължения, тя припомни информация от средата на август, касаеща задържанието на трима души в Бургас и сумата от 500 хил. лева, открита в тях в средата на август. Пр-ът уточни, че сумата е била предвидена за изплащане на месечните възнаграждения на сезонните работици и фирмата официално е пуснала молба и нужните документи, за да могат парите да бъдат върнати от компетентните органи във възмножно най-кратки срокове и заплатите да бъдат платени. За другата част от закъсняващите месечни възнаграждения, Ангелова уточни, че те дори са започнати да се изплащат предстрочно и първите заплати към сезонни работници са били получени още в петък. Говорителката подчерта, че до дни всички работници ще получат парите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com