Пожарът в Елховско е овладян изцяло

3820
Пожарът в Елховско е овладян изцяло

Изцяло е овладян пожарът до елховското село Вълча поляна. Дежурни екипи са обхождали терена през цялата нощ, за да не се допусне възстановяване на огъня.

Гасят се тлеещи огнища. В потушаването са включени близо 100 души – пожарникари, гранични полицаи и военни. На място са и 3 противопожарни автомобила. В огнената стихия изгоряха близо 900 дка иглолистна и широколистна гора, уточнява БНР. Предполага се, че причината за пожара е човешка грешка, тъй като огънят е тръгнал от сечище.

БГНЕС припомня, че пожарът в Елховско възникна на 8 юли късно следобед в близост до българо-турската граница, на територията на община Елхово. Пожарът беше низов, имаше отделни иглолистни участъци, в които стихията обхвана и цели дървета.

Два хеликоптера, четири противопожарни автомобила и тежка техника бяха включени в потушаването на огъня в горския масив. Общо около 90 души, пожарникари, горски служители и доброволци се опитваха два дни да локализират огъня. В нощните часове дежурни екипи бяха на мястото и следяха обстановката, за да не бъде допуснато разрастване на огъня.

Редактор: Петър Проданов

Георгиева: Да сме готови за бедствията на бъдещето

Имаме нужда от повече техника, светът се променя и рисковете стават все по-големи. Ще имаме повече пожари, наводнения и бури.Това заяви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com