Полицейските синдикати: Утре обсъждаме временно спиране на протестите

1943
Полицейските синдикати: Утре обсъждаме временно спиране на протестите
Снимка: БГНЕС

Утре ще предложа на УС на СФСМВР временно да прекратим протестите. Казвам временно, защото сме длъжни да изчакаме да видим какво ще получим откъм изменение на нормативна база.

Това заяви на брифинг председателят на СФСМВР Валентин Попов след среща с премиера Бойко Борисов.

Борисов дава на полицаите още 100 млн. лв., но те няма да спрат протестите

Правителството ще отпусне 100 милиона лева за допълнително увеличение на заплатите в МВР, стана ясно след среща на синдикатите с премие...

„Очевидно очаквате да чуете нещо ново, хубаво ще го чуете. Поговорихме доста сериозно с министър-председателя Бойко Борисов по три основни неща, които както знаете са и наши искания от миналото лято. Две от тях мога спокойно да обединя в едно – това е спешни мерки за усъвършенстване на нормативната база в Министерството. Вторият основен въпрос е възнаграждението“, обясни Попов.

Той уточни, са обсъдили много внимателно участието на служителите от МВР в охраната на външна граница на ЕС, в борбата с престъпността и контрабандата и техния дял в това приходната част в бюджета да е малко по-добра отколкото е била. „

В това отношение се оказа, че сме на много сходни позиции с министър-председателя. Всички присъстващи на срещата се обединихме около едно принципно положение, че очевидно в отговор на приноса, за който току що споменах, на колегите от МВР би трябва да се обмисли сериозно допълнително увеличение на заплатите им, което най-вероятно ще стане факт“, обясни Валентин Попов. Той поясни, че очаква много скоро да започне усъвършенстването на нормативната база в Министерството.

„В резултат на това общо мнение, до което стигнахме – не мога да говоря от името на всички колеги от синдикалните организации, но лично аз възнамерявам още утре да свикам УС на СФСМВР и да предложа да обмислим като ответна мярка временно прекратяване на протестните действия. Казвам временно, защото сме длъжни да изчакаме да видим какво ще получим откъм изменение на нормативна база – изменение на закон и подзаконови актове. Не изключвам варианта това временно да стане и постоянно“, обясни председателят на СФСФМВР.

Борисов: Възмутен съм от свалянето на билборда на полицаите

Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите. Това, което съм разп...

Премиерът Борисов заяви, че не прави сделка с нас, за да спрем протестите, а оценява резултатите на служителите в МВР. Това каза по време на брифинг Галентин Грозев, председател на синдиката Алианс „Сигурност“ в МВР.

„С премиера Борисов се разбрахме за едно основно нещо - служителите на МВР работят достойно, заслужават допълнително целево увеличение на основните си месечни възнаграждения. Лично премиерът Бойко Борисов се ангажира със сумата от 100 млн. лв., която да бъде обсъдена и гласувана на заседание на МС и в последствие преведена към Министерство на външните работи в рамките на две седмици“, обясни Грозев, цитиран от Фокус.

По думите му предстоят и промени и обсъждания на Наредбата за основните месечни възнаграждения на служителите в МВР. „Този път ще настояваме и държавните служители по Закона за държавния служител също да получат увеличение, тъй като при последните изменение не получиха никакво“, добави той. „Лично премиерът Борисов заяви, че не прави сделка с нас за спиране на протестите, а оценява действията, поведението и резултатите на служителите в МВР. Не отменяме в момента протестната си готовност“, каза още Грозев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...