Полицията направи опит да разчисти площада пред Народното събрание

29126

След като полицията направи двоен кордон около загражденията, опасващи Народното събрание, сега силите на реда започнаха да разчистват и площада. Полицията и жандармерията бавно изтикват протестиращите студенти, като за целта беше неимоверно увеличен броят на служителите на силите на реда.

Първият опит на МВР и жандармерията за избутване обаче не беше успешен, а след това нещата се върнаха в старото положение - студентите викат "Оставка", полицаите гледат, предаде репортер на Actualno.com.

Нашият репортер видя и разкъсаните дрехи на един от студентите, който коментира за Actualno.com, че това е резултат от сблъсъка с полицията. Едно момиче плачеше и каза, че е ударено.

Някои от протестиращите твърдят, че Бисер Миланов, популярен с прякора Петното, е видян на протеста.

Преди сблъсъка студентите направиха жива верига пред загражденията на НС и започнаха да блъскат загражденията и да хвърлят пиратки. Хвърчаха още домати и яйца.

Студентите заявиха, че искат да покажат с действията си и с блъскането на загражденията, че са против разделението и че тази бариера не е толкова трудна за преодоляване. Те скандираха: "Тук не е Москва". Заради това още един полицейски кордон се нареди пред огражденията.

Някои младежи надуват вувузели и бият тъпани, навсякъде има знамена със знака на "Ранобудните студенти" - черен юмрук на жълт фон.

Полицейски кордон има не само от страната на Народното събрание, а и откъм паметника на Цар Освободител. Сред протестиращите се забелязват предимно млади хора. Те развяват националния трибагреник и знамето на ЕС.

* Информацията е актуализирана към 14:00 часа

Протестът срещу Законопроекта за МВР събра около 300 души

Протестът срещу новия Закона за МВР на „Ранобудните студенти” започна с леко закъснение – от около 20 минути. Според...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com