Полицията реагира и избута студентите от загражденията пред НС*

18782
Снимки: БГНЕС

Силите на реда предприеха действия срещу протестиращите "Ранобудни студенти". Полиция и жандармерия обградиха загражденията около Народното събрание, за да попречат на демонстрантите да ги ритат и блъскат, предаде репортер на Actualno.com.

Действията на полицаите предизвикаха сериозно недоволство, бурни освирквания и викове "Оставка". Разгневените студенти започнаха отново да хвърлят домати и яйца, полетяха обаче бомбички и димки. Направи впечатление, че в периметъра за сигурност пред Народното събрание, зад редиците на полицията и жандармерията, има човек в цивилно облекло, който снима протестиращите. Кордонът от полицаи и жандармеристи стана плътен и остави изход единствено по булевард "Цар Освободител" към Софийския университет.

"Ранобудните студенти" поискаха избори с хвърляне на домати*

Избори, може и още – с тези възгласи „Ранобудните студенти” започнаха да ритат и блъскат огражденията около Народното...

Първоначално полицията и жандармерията докараха още подкрепления, след като студентите продължиха да блъскат загражденията около парламента, а кола на жандармерията излезе при служебния вход на Народното събрание. С действията си нарушавате обществения ред, предупредиха силите на реда с помощта на мегафон, като говорещият беше в автомобила на жандармерията. За награда на покрива на колата беше хвърлена димка.

След като предупрежденията не доведоха до прекратяване на ритниците и блъскането по специалните огради около парламента, жандармеристи в пълно снаряжение се строиха от двете страни на зоната за сигурност пред парламента – откъм прохода, свързващ „Александър Невски” с площада пред Народното събрание и откъм градинката при ФЖМК.

Полиция вече има и при паметника на Цар Освободител, като повечето от тези служители на реда са със скиорски маски и каски. Репортерът на Actualno.com обаче казва, че те носят отличнителни знаци за легитимация - нещо, което досега не се практикуваше от полицаите и жандармеристите, охраняващи протестите.

*Информацията е актуализирана към 12:45 часа

Протестът срещу Законопроекта за МВР събра около 300 души

Протестът срещу новия Закона за МВР на „Ранобудните студенти” започна с леко закъснение – от около 20 минути. Според...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com