Пореден абсурд по българските пътища - плащаш солено за паднал номер

9613
Пореден абсурд по българските пътища - плащаш солено за паднал номер
Снимка: Атанас Месечков

За поредния абсурд по българските пътища съобщи пред Actualno.com танцьорът и хореограф Атанас Месечков. 

Пътувайки по АМ "Тракия" от София към Варна, някъде около Пловдив пада регистрационният номер на автомобила, който шофира. Той доброволно се отклонява от пътя си и се насочва за съдействие в най-близкото РПУ - съответно - 2-ро РПУ Пловдив, където обяснява, че пътува към град Варна и моли за съдействие.

Регистрационните номера по избор - вече по-скъпи

На днешното си заседание, Министерският съвет прие промени по някои такси, които се събират съгласно Тарифа №4 по Закона за държавните...

Информира службите на реда, че пътува заедно със съпругата си и малко бебе в автомобила. Месечков пита как трябва да постъпи в ситуацията и издава ли се служебен временен документ или се сменя номера в КАТ.

Във 2-ро РПУ Пловдив го очаква "приятна изненада" - оказа се, че Законът за движение по пътищата на България не предвижда подобни екстремни ситуации и точно затова пътуването на семейството спира точно там - пред районното управление. Налага се колата да бъде вдигната на платформа и да бъде пререгистрирана само  и единствено обратно в град София.

"И тук възникват многобройните ни въпроси. Ако пътуваме и това се случи в Гърция или по-далеч? Ако нямаме пари за репатрак или платформа? Ако пътува болен човек в колата и трябва да стигне до крайна дестинация и куп още въпроси...Толкова ли е трудно да обработите един сигнал и да издадете временен документ за придвижване на този автомобил. В крайна сметка - ако имаш пари ще продължиш пътуването си, ако ли не, скъпи гражданино, оправяй се сам, защото дори представителите на марката ти кола вдигат ръце и казват, че това не е техническа грешка!", споделя възмущението си пред Actualno.com Месечков.

Новият закон за движение по пътищата може и да не спре най-нахалните шофьори

Има или не недомислици в поредните поправки на Закона за движение по пътищата? Такива опасения вече се появиха, след като в текстовете ...

Справка на екипа ни провери как стоят нещата в другите държави в Европа. В повечето европейски държави при подобен случай издават временен документ в най-близкото районно управление, който ти позволява да продължиш по пътя си, без извънредната ситуация да провали, в най-добрия случай, плановете ти. Има резон във въпросите "какво се случва ако превозваш болен човек или пък нямаш средства да си позволиш лукса автомобила ти да бъде качен на платформа. 

Питаме дали в случая не се оказва, че е по-добре да нарушиш закона и да продължиш пътя си, а не като съвестен гражданин да се обърнеш за съдействие към полицията? Очевидно ползва няма, напротив!

Обръщаме се с апел към отговорните власти - надяваме се подобни абсурди по българските пътища да предизвикат размисъл при евентуална следваща дискусия за промени в Закона за движение по пътищата. А до тогава - молете се да не изпадате в подобна ситуация или поне да имате повече кеш в себе си!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...