Предвиждат 2,8 млн. лв. за ремонт на участък от пътя Монтана - Враца

3927
Предвиждат 2,8 млн. лв. за ремонт на участък от пътя Монтана - Враца
Снимка: БГНЕС

2,8 млн. лв. се предвижда да бъдат осигурени в бюджета на Агенция ”Пътна инфраструктура” за 2020 г. за ремонт на трикилометров участък от първокласния път между Монтана и Враца, който е в особено лошо състояние.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова при участието си в днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос за състоянието на трасето, съобщиха от МРРБ.

Асфалтираха пътя от Враца до пещерата Леденика

Завърши рехабилитацията на 17,4 км от третокласния път Враца – пещера Леденика. Инвестицията е за близо 14 млн. лв., като проектъ...

Тя обърна внимание, че отсечката е част от направлението Видин – София, движението по което е интензивно и трафикът, особено тежкотоварният, нанася сериозни щети на инфраструктурата. С реализацията на стратегическия проект за модернизация на пътя Видин - Ботевград ще се решат множество наболели проблеми в Северозападна България.

Ще бъде изградено високоскоростно трасе, включващо и обходни пътища на редица населени места. Строително-монтажните работи на отделни обекти него вече стартираха. Отделно от това, правителството се ангажира за поетапното му финансово обезпечаване, напомни министърът.

Същевременно трасето на първокласния път продължава да осъществява функциите си и за него трябва да се полагат необходимите грижи за поддържането му в добро експлоатационно състояние. За подобряването му са необходими ремонтни дейности, за които предварително ще бъде изготвен технически проект със съответните количествено-стойностни сметки, каза още Петя Аврамова.

За поддържане на състоянието на пътя е направено изравняване на банкети, ремонт на отводнителни съоръжения и ландшафтни мероприятия, полагане на хоризонтална маркировка, монтиране на нови пътни знаци и ограничителни системи, за които са вложени 576 хил. лв. През миналата година е изпълнен и основен ремонт на мост над р. Ботуня на стойност 678 658 лв.

Предсрочно приключи ремонтът на изгорелия мост на АМ "Струма" край Дупница (СНИМКИ)

С месец по-рано завърши ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км на АМ "Струма", съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". То...

До края на годината ще бъдат направени частични ремонти в участъци от с. Краводер до обходния път на Враца. През този месец е ремонтирана настилката и е положена маркировка в участък от около 600 м на обходния път на Монтана, като дейностите са за сметка на Изпълнителя на обекта, след извършена проверка и дадени препоръки от Института по пътища и мостове. Процедира се изготвяне на нов проект за организация на движението, съгласно който ще бъде положена шумяща маркировка там и ще се монтират допълнителни пътни знаци.

След зимното поддържане ще бъде обновена цялостно и хоризонталната маркировка на участъка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com