Прекратиха издирването на изчезналия в Англия българин

3082
Прекратиха издирването на изчезналия в Англия българин
Снимка: Gettyimages.com

Издирването на 17-годишния Пламен Гандев в Англия, който изчезна в събота, е прекратено. Това написа мащехата на момчето Андреа Бурсук в социалните мрежи, където се водеше кампания за събиране на информация за българчето. Тя благодари на хората за помощта, отделеното време и любовта, която са дали на семейството им в този труден момент.

Все още английската полиция не е съобщила, че откритото в подножието на крайбрежна скала мъжко тяло е на Пламен. По думите на Андреа обаче всички улики водели в тази посока, въпреки че баща му Светлозар вярвал, че може да не е така и синът му още да е жив ДНК анализ трябва да установи дали намерените тленни останки са на българчето. Те бяха открити в района на градчето Торки, където то живее, по време на мащабна издирвателна операция с участието на полицейски хеликоптер и екипи на бреговата охрана.

Британски проектозакон за военни престъпления обезпокои ООН

Шефът на ООН за правата на човека предупреди Лондон, че проектозакон, насочен към предотвратяване на "неоснователни" преследвания на во...

Въпреки че няма официална информация за смъртта на Пламен Гандев, 21-годишната му сестра Стела, която организира кампанията в социалните мрежи за неговото издирване, смени водещата си снимка във фейсбук с траурна черна лента. По-рано тя описа брат си като срамежливо момче, за което не е характерно да напуска дома си, без да казва къде отива. А мащехата Андреа го нарече щастливо момче. Полицията е претърсила стаята му, но не е открила нищо подозрително, нито пък той да е взел със себе си някакви вещи освен телефон, чиято батерия е свършила. По време на кампанията в интернет за събиране на информация за изчезването на Пламен негови съученици разкриха, че той е познавал момче, което наскоро е намерено мъртво. Те даже предлагаха да се търси българчето в този район.

На 26 февруари в гориста местност в Торки е намерено тялото на 17- годишния Марселъс Хийт, който работел в хотел. Разследването за неговата смърт все още не е приключило. Друго момче на същата възраст пък е открито мъртво на 10 км от Торки през декември. По-късно за смъртта му са арестувани младежи на 16, 17 и 18 г. по подозрение в доставка на наркотици, съобщава 24 часа

При намирането на новото мъжко тяло в понеделник в Торки полицията единствено съобщи, че не е открила данни за насилствена смърт, което означава, че ще работи по версии за самоубийство или нещастен случай. Редом със стотиците топли думи за подкрепа към семейството на Пламен Гандев в социалните мрежи се появиха и призиви от хора към местните власти да обърнат повече внимание на младежите в Торки, тъй като голяма част от тях са били лишени от експертна подкрепа с месеци, докато училищата не работеха заради пандемията. А това ги прави уязвими и лесна жертва на дилърите на наркотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com