Премиерът и 10 министри на отчет в НС

4019
Премиерът и 10 министри на отчет в НС

Премиерът Бойко Борисов и 10 министри ще участват в редовния парламентарен контрол, който този петък ще е с удължено време от 11.00 до 16.00 часа.

Пръв на парламентарната трибуна ще се качи министър-председателят, който ще отговаря на питане от страна на Сергей Станишев и Пламен Орешарски относно готовността на правителството за противодействие на негативните последици от кризата в Гърция. Корнелия Нинова е отправила въпрос към Борисов относно компенсиране на населението и бизнеса за увеличаването на цените на електрическата енергия, газта и петрола.

Второто питане към Борисов е от Георги Пирински и е относно корупционните практики и държавния контрол. Други въпроси към Борисов са зададени от Пенко Атанасов относно заповед за назначението на председател на Селскостопанската академия и от Петър Курумбашев относно критериите за назначаване на председател на академията.

Втори на депутатски въпроси и питания ще отговаря вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Към него са зададени 13 въпроса. Дянков ще отговаря за намеренията за намаляване на акцизите, мерките за финансова децентрализация, процесите на "скрита" приватизация, политиката на правителството по управлението на външния дълг на страната, административно-правните бариери пред търговията с течни горива и относно таксите, които заплащат гражданите на търговските банки за преводи към държавния бюджет.

С най-много въпроси е земеделският министър Мирослав Найденов. Към него са отправени 17 депутатски питания. В дневния ред на парламентарния контрол е предвидено още участието на министрите: Николай Младенов, Диана Ковачева, Вежди Рашидов, Нона Караджова, Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Тотю Младенов и Делян Добрев.

Редактор: Петър Проданов

10 министри на отчет в НС

10 министри по програма е предвидено да отговарят в петъчния парламентарен контрол. Сред тях са Десислава Атанасова, Лиляна Павлова, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com