Прогноза за времето - 18 юли (неделя)

8007
Прогноза за времето - 18 юли (неделя)
Снимка: БГНЕС

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна България ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места ще превали краткотрайно, ще има и гръмотевични бури и условия за градушки. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен източен вятър. След обяд отново ще е горещо с максимални температури предимно между 32° и 37°, малко по-ниски по морския бряг. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури 29-32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Седмична прогноза за времето за 19-25 юли

В понеделник над страната ще бъде слънчево и горещо. Краткотрайни валежи от дъжд се очакват в района на София, Перник, Кюстендил и Благ...

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра - около 18°.

В началото на новата седмица въздушната маса над страната ще бъде неустойчива - ще има и слънчеви часове, но и развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи с гръмотевици, ще има условия и за градушки. В понеделник явленията ще са главно над Западна България, във вторник - на повече места в Западна и Северна България, в сряда - над източните райони.

В понеделник вятърът ще е от изток-югоизток, предимно слаб; във вторник в Западна и Централна България ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили до умерен, в източните райони ще стане север-североизточен; ще запази посоката си и в сряда, но в по-голямата част от страната ще бъде умерен. Максималните температури в понеделник в повечето места ще са между 30° и 35°, през следващите дни ще продължат да се понижават с градус-два на ден.

Още: Жълт код за гръмотевични бури в Югозападна България

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com