Прогноза за времето - 2 декември (събота)

7884
Прогноза за времето - 2 декември (събота)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Днес времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, значителни - в югозападните и централните райони от България. Температурите в по-голямата част от страната ще са без съществен дневен ход - между 5° и 10°. По-високи ще са в Източна България, където ще продължи да духа умерен южен вятър и максималните там ще са между 12° и 15°.

Това съобщи за Агенция „Фокус“ Мартин Славчев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Жените не винаги са били нежния пол

Изглежда, че жените не винаги са били нежния пол. Преди повече от 7 000 г. в централна Европа, са имали силни ръце като тези на съвреме...

По Черноморието ще е предимно облачно, със слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен, до силен южен вятър, който привечер ще отслабва. Максималните температури ще са 14° - 17°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800-2000 метра – от сняг. В масивите от западната половина от страната валежите ще са значителни. Ще духа силен, по високите и открити части - и бурен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месец декември.

В неделя времето ще се задържи облачно, на места - с валежи от дъжд, значителни по количество ще са в отделни райони от Южна България. Температурите ще са в широки граници: минималните – от 2°-5° в северозападната част от страната до 8°-12° в Югоизточна България; максимални – от 6°-8° в Северозападна до 14°-18° в Югоизточна България и крайните югозападни райони. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър, докато в много райони от Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от изток-североизток. В неделя привечер със северозападен вятър ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг. В понеделник вятърът в цялата страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите и в Източна България ще се понижат. Облачността ще се задържи значителна, ще има валежи, на повече места - в Южна България, в планините и планинските райони – от сняг, в югоизточните райони – все още от дъжд. Във вторник ще остане ветровито, с променлива, често - значителна облачност, на отделни места ще превали сняг.

Седмична прогноза за времето за 27 ноември - 3 декември

В понеделник максималните температури ще бъдат между 6 и 14 градуса. Над цялата страна ще има валежи, които постепенно ще преминават в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com