Прокуратурата спря делото срещу Шамара, не бил поругал герба и знамето

14451
Прокуратурата спря делото срещу Шамара, не бил поругал герба и знамето
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата прекрати делото срещу рапърите Мишо Шамара и Камен Стоянов - Конса, след като установи, че те не са опетнили знамето и герба с текста на песента "Бяло, зелено, червено" и с коментарите си в медиите, пише „Правен свят”, като се позова на Софийска градска прокуратура.

Разследването започна в края на юли м.г. и чак сега, след година и четири месеца умуване, наблюдаващият прокурор Милко Момчев е преценил, че престъпление не е извършено.

Няма да има провокации срещу СУ, кълне се Шамара

За сигнал за провокация и готвени нападения срещу сградата на Софийския университет алармираха "Ранобудните студенти". На своята Faceb...

Случаят стана обществено известен през септември м.г., когато рапърите бяха викани на разпити в следствието. Оказа се, че прокуратурата е била сезирана от Съвета за електронни медии (СЕМ) във връзка с предаването "Карбовски директно", излъчено на 30 април м.г., в което гост е бил Мишо Шамара, предаде БЛИЦ.

Широко обсъждан беше текст от песента "Бяло, зелено, червено", заради който разследван е Камен Стоянов-Конса. В него се казва:

"От трите цвята най-много обичам бялото.

Зеленото го пуша и съм high.

Биг Ша доказва с детектора на лъжата, че не е взел пари за контрапротестите

Рапърът Мишо Шамара изяви готовност да се подложи на детектора на лъжата, за да докаже, че не е взел нито стотинка за подкрепата си към...

Не прекалявам с нищо, щото I dont wanna die,die.

Червеното е като мензис, като кисела мацка с Тойота Авенсис".

Мишо Шамара пък е попитан дали не мисли, че опорочава знамето, въпреки че не той изрича думите от песента. Делото срещу него е за отговора му: "Аз не съм го опорочил, ами знамето опорочава нас, в случая... майтап си правя. Ако знамето в момента е символът на България и ако България е порочна, sorry брат. Да оправят държавата и няма да пеем такива неща."

СЕМ призова медиите да не допускат враждебна реч

Съветът за електронни медии поиска от журналистическата гилдия да се дистанцира решително от изказвания, които могат да се квалифицират...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com