Променят правилата за присъединяване към електроразпределителните мрежи

7507
Променят правилата за присъединяване към електроразпределителните мрежи
Снимка: БГНЕС

"Комисията за енергийно и водно регулиране да направи работна група още в понеделник и да преразгледа както сроковете за присъединяване, така и мерките за контрол над дружествата". Това е едно от решенията от последното заседание на Парламентарната комисия за наблюдение на ДКЕВР, съобщи нейният председател, народният представител от 19-ти МИР-Русе от "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов.

В профила си в социалната мрежа фейсбук той споделя, че това решение е продиктувано от сигналите, които е получил за "мудността на Енерго-Про" при присъединяването към електропреносната мрежа.

Симеонов и Каракачанов поискаха вземане на лиценза на ЕРП-тата

Продължаване на процедурата по отнемане на лиценза на електроразпределителните дружества. За това настоява в официална своя позиция "Па...

От "Енерго-Про Мрежи" отговориха тогава на запитване на Topnovini.bg по темата, че нямат интерес от бавене на проекти. "Компанията се стреми да създава условия за нормално протичане на процедурата по присъединяване, като се придържа към нормативните изисквания за изпълнение на всеки последователен етап от нея, както и към принципите на равнопоставеност и еднакво отношение към всички свои клиенти", споделиха още от дружеството.

Веселинов обаче коментира, че на заседанието на Парламентарната комисия за наблюдение на ДКЕВР е имало поне 5-6 граждани и предприемачи от Русе, "всеки чакал поне по година без да е свързан с мрежата".

Другата новина, която съобщава депутатът е, че "предстои решение енергодружествата да връщат на собствениците на трафопостове частта от цената за пренос на ниско напрежение, която несправедливо надчисляват". "Малки, но добри стъпки в посока да докажем на "чуждестранните инвеститори", че не сме бананова република и не могат да правят каквото си искат!", коментира по този повод той.

Веселинов се ангажира следващата тема, която ще нищи комсията, да е посветена на качеството на тока.

Ще видим дали и за какво ще глобяваме ЕРП-тата, извъртя Делян Добрев

Аз съм на газ и сметката ми за ток е много малко. Иначе имам чувството, че когато получиш сметка за 52 дни, значи тя ще е по-голяма и р...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com