Протестиращите "изметоха" властта и "минираха" НС с тоалетна хартия

17147

Събралите се протестиращи пред Народното събрание символично изметоха властта с метлите, които носят, и изчистиха управлението на държавата, предаде „Фокус”.

В една лопата те събраха остатъци от тоалетна хартия и памперси и започнаха да обикалят загражденията, търсейки кошче, в което да изхвърлят събрания боклук, но бяха спрени от кордон от полицаи, които преградиха улицата от храм-паметника "Александър Невски", водеща до паметника на Цар Освободител.

Вдигнаха блокадата на Е-79

Вече са освободени и двете платна на главен път E-79 край Благоевград, предаде БГНЕС. След като движението по пътя бе блокирано в продъ...

Протестиращите започнаха да хвърлят ролки тоалетна хартия и да скандират „Мафия”. Полицаите не ги пуснаха да преминат загражденията и да стигнат до кошче за боклук.

Обстановката е спокойна и към момента няма инциденти или пререкания с полицията.

Протестиращите обясниха, че народът е буден и не трябва управляващите да се заблуждават, че могат да продължават с политическите машинации. Едно от дърветата до Народното събрание бе увито в тоалетна хартия. Протестиращите скандират: „Не искаме боклука”.

Протестите в цялата страна приключиха за днес

Протестите в цялата страна вече приключиха. Основният им акцент - протестиращите срещу монополите блокираха гари и пътища в страната. ...

Те настояват за незабавни промени в Изборния кодекс, прекратяване дейността на монополите и спиране на процедурите по приватизационните сделки. Има и плакати като "Цацаров, внимавай! За аферата "Мишо Бирата" - Бойко - Буда в затвора".

В събота протестиращите организират общо събрание, на което за пореден път ще обсъдят своите искания и действията, които ще предприемат по-нататък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com