Пушачите отново на протест: Не разделяйте нацията, разделете помещенията

8948
Пушачите отново на протест: Не разделяйте нацията, разделете помещенията

Над 200 души се събраха на протест пред парламента с искане за равни права на пушачи и непушачи, предаде БГНЕС.

Темата на протеста е поправка на закона за тоталната забрана за тютюнопушенето, за която настояват от Националната асоциация на свободните – Свободен избор (НАС). "Не разделяйте нацията, разделете помещенията", е надсловът на протеста, организиран в социалната мрежа.

Протестиращите носеха транспаранти с надписи: "НАШ "Свободен избор", "Г-н Борисов, дайте шанс на децата ни да не мизерстват".

На протеста дойдоха хора от цяла България, които носят плакати, призоваващи да се запазят работните места и да не се убива бизнесът. Аз съм за това всеки да има право на избор, каза певицата Мариана Попова.

Председателят на НАС Андрей Слабаков е категорично "против" референдум във връзка със забраната за тютюнопушенето. Според него той няма никакъв смисъл. На страницата на събитието във Фейсбук Андрей Слабаков изразява позицията си. Според него правата на българския данъкоплатец, който плаща на държавната хазна акциз в размер на над 2 милиарда годишно с ДДС, са нарушени. "Ние одобряваме забраната за пушене в обществени закрити помещения, в които човек отива по принуда!!! Категорично сме против тоталната забраната за пушене в кръчми, кафенета и барове. Там трябва да има места и за пушачи, и за непушачи. Човек отива в кръчма по собствено желание и избира къде", пише Слабаков. Това е един циничен, лицемерен и тъп закон, който освен че унижава хората, създаде огромна корупция и най-гадното – доносници, добавя той.

Припомняме, че въвеждането на забраната за тютюнопушенето стана повод известни личности от българския обществен и културен живот да учредят Националната асоциация на свободните – Свободен избор (НАС), която има за цел да работи против законите, които не работят в полза на българските граждани, небалансирани са и са в полза на двама или трима души. Режисьорът Андрей Слабаков е председател на асоциацията. В организацията вземат участие едни от най-видните български обществени личности, неправителствени организации и граждани, които практикуват свободни професии.

Редактор: Десислава Ушатова

Заведенията са упорити и не спазват забраната за тютюнопушене

В столицата забраната за тютюнопушене продължава да се нарушава най-много в заведенията за хранене. Това каза в интервю за Агенция &bdq...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com