Първанов в съда заради "Октопод"?

9841
Първанов в съда заради "Октопод"?
Името на бившия президент вече втори ден се споменава в показанията на свидетелите

Бившият държавен глава може да бъде призован като свидетел по делото заради показанията на бившия шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов и още един свидетел, чиято самоличност от прокуратурата засега пазят в тайна

"Не се бъркай! В този живот аз съм решил да бъда лош!", "Жив ще те изгоря" и "Ще ти избия зъбите" са малка част от репликите, които Алексей Петров отправя към доскорошния си съдружник Валентин Шотев. Поводът за тях е отказът на Шотев доброволно да отсъпи своята половина от общите им 28 декара имот, предаде TV7.

Атанас Атанасов: Кой и защо скри ролята на Първанов около Октопода

Кой и защо скри ролята на Георги Първанов в прикриването на Октопода. Това попита бившият директор на НСС Атанас Атанасов на пресконфер...

След като Петров започнал да сипе закани и към семейството на Шотев, бившият служител на МВР потърсил съдействие от Бойко Борисов като собственик на фирма "Ипон". Помолил го за охрана на частното училище, което развива, и личен гард за съпругата му. Потърсил и помощ от държавните институции, но вместо закрила получил обвинение за набедяване. Спорът между Шотев и Петров се решил окончателно чак през 2007 година.

Името на Георги Първанов вече втори ден се споменава в показанията на свидетелите. Пръв заговори ген. Атанас Атанасов, който посочи Петров като връзката на бившия държавен глава с Никола Филчев.

Пред ТV7 вдовицата на убития прокурор Николай Колев - Нанка Колева, също потвърди за тясна връзка между Георги Първанов и Никола Филчев. Всичко се случи в деня, в който Едвин Сугарев призова настоящия главен прокурор Борис Велчев да арестува предшественика си Никола Филчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com