Рекорден брой фотографи ще се включат в конкурса „Кукерландия”-Ямбол 2014

16481
Рекорден брой фотографи ще се включат в конкурса „Кукерландия”-Ямбол 2014
Снимка: Getty Images / Guliver

Рекорден брой участници има тазгодишното издание на Международния фотографски конкурс „Кукерландия” – част от едноименния ямболски маскараден фестивал, съобщи Агенция Фокус.

Общо 120 професионални фотографа са представили своя поглед върху колорита на маскарадните традиции. Засилен интерес тази година има от турски фотографи. Общият брой на постъпилите фотоси е 491, от които след тежка селекция са подбрани 40 номинирани творби. Именно те ще бъдат представени на традиционната изложба в Художествена галерия „Жорж Папазов” на 8 март от 13.00 часа. Тогава ще бъдат обявени и победителите в конкурса.

Дневен център за възрастни хора с увреждания ще отвори врати в Ямболско

Дневен център за възрастни хора с увреждания ще бъде открит в село Веселиново, Ямболска област, съобщи Агенция Фокус. Социалната услуг...

Международният фотоконкурс с изложба „Кукерландия” е основното съпътстващо събитие на Маскарадния фестивал в Ямбол. Първата фотографска изложба с кукерска тематика е организирана през 2005 година от ентусиасти местни фотографи и от Ямболската регионална туристическа асоциация. През годините привлича интереса на все повече професионалисти от страната и чужбина.

В настоящото издание на Маскарадния фестивал 5-9 март посетителите ще имат възможността да видят и специална изложба с най-добрите фотографии, отличени в предишните пет издания на конкурса. Експозицията се представя от ХГ „Ж. Папазов”, в чийто фонд се съхраняват номинираните през годините фотоси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com