Сандов: Няма свободно движещи се в Черно море мини

1673
Сандов: Няма свободно движещи се в Черно море мини
Снимка: Facebook

Разигран е модел по искане на специализирана администрация за какво време и дали могат да стигнат мини в акваторията на Черно море. Такива мини, свободни движещи се в морето няма. Подобни мини, ако има свободни движещи се, не биха напуснали въобще акваторията, която е в близост до Одеса, за да се придвижат в България. Няма опасност за рибарите в акваторията на Черно море сега и дори след две седмици. Това заяви екоминистърът Борислав Сандов на брифинг, посветен на Световния ден на водата.

Екоминистърът отговори по няколко теми и на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Сандов предупреди, че може да се превърнем в столицата без метеорологична станция, която се намира в двора до сградата на НИМХ. Той призова Столична община да изпрати бележки до ВАС б(Върховния административен съд), с които все пак метеорологичната станция да бъде защитена, а не да защитават разрешенията за строителство.

Правителството реагира на данни за мини, плуващи от Одеса в Черно море

Българското правителство взима всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността в Черно море. Това уверяват от кабинета по повод&...

Той увери, че МОСВ не упражнява политическа атака спрямо общината. Но според него, Йорданка Фандъкова работи за саботиране на Оперативна програма "Околна среда". По думите му, през януари е подписал проекти за довеждащ колектор, изграждане на водопроводна мрежа и подобряване на пречиствателната станция по северната дъга на София. Не мисля, че е редно да се говори, че МОСВ по някакъв начин дискредитира работата на общината, каза Сандов.

Борислав Сандов настоя още Фандъкова и Столична община да се откажат от трета фаза на проекта за изгаряне на отпадъци. Той не знае за какво е това запъване за изграждане на въпросния инсинуатор. Общината може да бенефициент и по други проекти, като може да извърши други дейности в полза на столичани по други проекти, уточни той.

 Водата е живот, но когато се управлява неправилно може да отнеме живот. МОСВ работи активно по интегрирания подход за управление на водите, за да може да гарантира достъп до питейна вода за хората, естествен поток, достъп за вода до напояване и чак след това достъп за вода за промишлените нужда на енергетиката, разказа още Борислав Сандов.

Той обясни, че хората, които са ангажирани в сектора виждат много предизвикателства и това затрупва басейновите дирекции. Това, което предстои да се направи е да се преразгледа Наредбата за подземните войни. Необходима е актуализация на наредбата и ще се създаде работна група с всички заинтересовани страни, уточни екоминистърът.

Китай нареди ударно увеличаване добива на въглища

Китайските власти са наредили на десетки въглищни мини да разширят производството си в условията на енергийна криза в страната, съобщих...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com