X
 
 

САЩ: Защитата на интелектуалната собственост ще подобри инвестиционния климат в България

1186 1
САЩ: Защитата на интелектуалната собственост ще подобри инвестиционния климат в България
Снимка: iStock/Guliver
„Постигането на напредък в защитата на интелектуалната собственост би засилило върховенството на закона в България и би подобрило инвестиционния климат в страната“. Това заяви Вишал Амин, координатор по интелектуална собственост към Белия дом, предаде БГНЕС.

Водена от представители на официален Вашингтон делегация посети днес България, за да дискутира защитата на интелектуалната собственост.

Държавата чертае програма за развитие на България до 2030 г.

До края на 2020 година ще бъде изготвена Национална програма за развитие на страната до 2030 година. Това стана ясно по време на Национ...

Начело на делегацията беше координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин, а членовете ѝ включваха други представители на Белия дом, на Държавния департамент и на Департамента по вътрешна сигурност.

В София делегацията проведе срещи със свои партньори от Министерството на културата, Главна прокуратура, ГДБОП, Американската търговска камара и местната индустрия.

Координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин обсъди начини за засилване на капацитета на българските правоналагащи институции в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Амин подчерта, че стъпките, предприети за постигане на напредък в защитата на интелектуалната собственост, биха засилили върховенството на закона в България и биха подобрили инвестиционния климат в страната.

„Инвестирането в дадена страна е по-атрактивно, когато инвеститорите могат да разчитат, че върховенството на правото ще бъде наложено и когато са убедени, че тяхната интелектуална собственост ще бъде защитена,“ каза координаторът по интелектуална собственост към Белия дом Вишал Амин.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители