Седем абитуриента са били настанени в „Пирогов”

6758
Седем абитуриента са били настанени в „Пирогов”

Седем абитуриента са постъпили в УМБАЛСМ „Пирогов” през почивните 24 и 25 май, като само един от тях е оставен за наблюдение в болницата. Това каза пред журналисти д-р Асен Халаранов, началник на спешния хирургичен екип, на пресконференция в УМБАЛСМ „Пирогов”.

По-голямата част от тези абитуриенти са постъпили в болницата с алкохолно натравяне, но в лека степен. Д-р Халаранов отбеляза, че през почивните дни повече постъпили пациенти са с оплаквания за сериозни кръвотечения или битови травми. В „Пирогов” е постъпил и самоубиец, който страда от шизофрения, като неговото състояние е по-сериозно. Той е с прорезна рана в сърцето и корема, което е довело до операция с шев на сърце. Неговото състояние е тежко и той е настанен в централна реанимация.

В Ингушетия ще показват пияните абитуриенти по телевизията

Властите на кавказката република Ингушетия ще покажат по телевизията випускниците, които по време на абитуриентските тържества бъдат хв...

Д-р Атанас Кацаров, главен административен лекар на Клиниката по детската ортопедия и травматология, посочи, че в детска травматология през почивните дни са постъпили 135 деца за преглед, като само 11 от тях са настанени за наблюдение. Пострадалите момчета са повече, отколкото момичетата. По думите на д-р Халаранов - за периода, в сравнение с Великденските празници, постъпилите пациенти са повече, тъй като почивните дни са малко и хората не пътуват. Д-р Кацаров призова децата да играят по внимателно, тъй като повечето травми са в вследствие на падания с велосипед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com