X
 
 

Седмицата в абсурди (10 - 14 юни)

3546 0
photo of Седмицата в абсурди (10 - 14 юни)
Снимка: колаж на Actualno.com
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 10 юни

ГЛАС ОТ БЕЛИЯ ДОМ С МОЛБА ДА БЪДАТ ЗАБАВЕНИ МЕРКИТЕ СРЕЩУ HUAWEI - ЗАРАДИ ПРОБЛЕМИ ЗА САЩ

Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут казва, че мерките са необходими за националната сигурност на САЩ, но проблемът е, че редица държавни агенции са докладвали, че те ще доведат до проблеми на тях и техни клиенти.

Коментар на Actualno.com: И защо така не подкрепяте родното производство от ябълки, каубои? Да не е скъпичко?

ХРИСТО БИСЕРОВ Е НА ПЪТ ДА ОСЪДИ ПРОКУРАТУРАТА, СМЕТКАТА ЩЕ ПЛАТЯТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ

Очаква се Софийският градски съд скоро да се произнесе като първа инстанция по делото за обезщетението. Доведеният син на Бисеров - Ивайло Главинков, разследван заедно с политика, вече осъди прокуратурата да му плати обезщетение за незаконно повдигнатото му обвинение. Бяха му присъдени 8000 лв. от търсените от него 30 000 лв.

Коментар на Actualno.com: Само защо ли пишем "на път" ...

НОВ И ОПАСЕН ПРИМЕР КОЛКО Е "ХУБАВО" СЛЕД РЕМОНТА НА "ГРАФ ИГНАТИЕВ" (СНИМКА)

Става въпрос за сериозно надигнати плочи и то точно на трамвайните релси.

Коментар на Actualno.com: Нищо де, ще ги глобим! И ще им дадем пак да ремонтират, че пак да ги глобим!

АПИ ЗАГЪРБИ "ДЖИ ПИ ГРУП", ИЗБРА С 50 МЛН. ЛЕВА ПО-СКЪПА ОФЕРТА ЗА ПЪТЯ БОТЕВГРАД-МЕЗДРА

Водещ критерий с 60% тежест при определяне на изпълнител е именно цената.

Коментар на Actualno.com: 50 милиона пъти по-хубаво ще стане ... или не?

Вторник, 11 юни

КМЕТЪТ НА СТРЕЛЧА ИСКА ПАРИ ЗА ВОДОПРОВОД, НО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКО

Няма как да кажем точна стойност (бел. ред. – колко пари трябват), но ще почнат работа проектанти, за да направим проект и да го внесем пред Комисията по бедствия и аварии на Министерския съвет, за да ни окаже държавата помощ. Това заяви кметът на Стрелча Стойно Чачов в коментар за бедственото положение с питейната вода в града.

Коментар на Actualno.com: Колко, колко - хайде сега, подробности!

ФАНДЪКОВА НОСЕЛА ОТГОВОРНОСТТА ЗА "ГРАФ ИГНАТИЕВ", НО НЕ КАЗВА КАКВО ОТ ТОВА

На въпрос каква е нейната персонална вина, кметицата отвърна, че носи своята отговорност всеки ден. Тя обаче не се съгласи с критиките на общинския съветник Симеон Славчев с нотка на оставка, защото обектът още не бил открит. Предстояла голяма комисия с външни участници, за приемане и въвеждане в експлоатация.

Коментар на Actualno.com: Е как какво - нищо!

МЕДИЙНАТА СВОБОДА: ТЕ МИ КАЗАХА - АКО НЕ ГО ОСВОБОДИШ, ЩЕ ОСВОБОДИМ ТЕБ (ВИДЕО)

Мажоритарните собственици на "Нова Броудкастинг груп" трябва да кажат какви са мотивите им да ме освободят. Така Христо Христов коментира решението да бъде освободен от поста на главен изпълнителен директор на "Нет Инфо" АД, което беше оповестено на 10 юни.

Коментар на Actualno.com: Освобождението си е най-висша форма на свобода!

ОКОЛО 152 МЛН. ДЕЦА ПО СВЕТА РАБОТЯТ, ВМЕСТО ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ

Детски труд има във всяка сфера, но най-много се трудят в селското стопанство - седем от всеки 10 работещи деца са на полето.

Коментар на Actualno.com: Защото възрастните не работят, за да да не работят децата ...

Сряда, 12 юни

ДПС ОПРЕДЕЛИ КАТО "ДИВ ПОПУЛИЗЪМ" СУБСИДИИ ПО ЕДИН ЛЕВ, НО ПРЕДЛОЖИ НУЛЕВИ

На въпрос дали това ще постави партиите в зависимост от бизнеса, Пеевски посочи, че 1 лв. е фалит на партиите. "Ако не сменим модела на финансиране, нямаме партии в политиката и всичко ще е собственост на олигарсите. Изборът е на партиите", допълни още депутатът.

Коментар на Actualno.com: Щом предлагаш нещо повече от див популизъм, тогава как ли се нарича това - побеснял популизъм?

БОРИСОВ: С F-16 ЩЕ ПАЗИМ И МАКЕДОНИЯ, СТИГА С ДРУГИТЕ ВЪПРОСИ - НАУЧИХ ВИ НОМЕРАТА

"Стига с другите въпроси. Ако ви е интересно, днеска говориме за армия. Вашите номера ги научих. Ако искате, покажете това което днеска правиме с армията. Не утре като ме срещнете да ме питате за армията и за F-16, а днеска ме питате за първия сняг."

Коментар на Actualno.com: Айде сега да го пипнем и по мускула!

Четвъртък, 13 юни

30% ОТ ПАРТИДИТЕ ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ НЕ СА КАКТО ТРЯБВА

Въпреки че над 3,6 млн. българи се водят осигурени за втора пенсия, почти една трета от партидите не получават редовни постъпления. Това стана ясно на заседанието на социалната комисия, на което бе приет отчет на Комисията за финансов надзор (КФН).

Коментар на Actualno.com: А можеше повече да са!

КОСОВО СЕ ГАВРИ С НАС, А БОБИ КАРА ДЖИПА СИ ПО ПИСТАТА НА "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Достъпът на пистата - открита или закрита, става само и единствено след представяне на пропуск и заповедта е на Федерацията по лека атлетика. По лекоатлетическата писта на стадион „Васил Левски” права да преминават имат единствено моторните превозни средства със специален режим, а именно – линейки, пожарни коли.

Коментар на Actualno.com: Боби, вземай пример от премиера - преди мача караш който трябва в джипа, не след!

ДЕПУТАТИТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА СПРАТ ЗАСТРОЯВАНЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

В гласуваните текстове по черноморското крайбрежие липсват вписани в Червената книга дюни със съответните последици от това.

Коментар на Actualno.com: Защо ли - защото предишните са виновни! Искрен Веселинов си оправда името - искрено веселие е работата!

СОБСТВЕНИКЪТ НА ЛОКО ПЛОВДИВ ЩЕ НИ СПАСЯВА ОТ ГРАДУШКИ - ПОЧТИ ДВА ПЪТИ ПО-СКЪПО

Той е сключил на 9-ти май договор за доставка на противоградови ракети с Изпълнителна агенция "Борба с градушките" на стойност 40 650 000 лева с ДДС, докладван вчера (12 юни) в АОП. А това е така, защото от 2015 година насам, пак по договор с ИА "Борба с градушките" именно "Стройпроект" изпълнява договор за доставка на противоградните ракети. Тогава фирмата на Крушарски е била единствен кандидат. Контрактът от ноември 2015 г. е за 22 464 000 лева с ДДС.

Коментар на Actualno.com: Ами повече градушки валят!

Петък, 14 юни

ПАРТИИТЕ ВРЪЩАТ НАДВЗЕТИТЕ СУБСИДИИ ДО КРАЯ НА 2020 Г.

С промените се предвижда още преизчисление на годишната субсидия за периода от 26 май 2016 г. до влизането на закона в сила, а намалението да бъде за сметка на следващи траншове. При липса на такива обаче, разликата ще трябва да бъде възстановена от съответната партия.

Коментар на Actualno.com: Обаче като не върнеш, какво от това - лихва върху нула си е нула. Реформаторският блок ще може най-добре да покаже!

ДАНАИЛ КИРИЛОВ ДОВОЛЕН ОТ ОЦЕНКИТЕ НА ЕК, ПРЕПОРЪКИТЕ БИЛИ "БЛИЗО ДО ИЗПЪЛНЕНИЕ"

Кирилов допълни, че във връзка с показателите, засягащи продължаването на съдебната реформа, борбата с корупцията на високо и местно ниво, и по границата, Европейската комисия счита, че е постигнат значителен напредък.

Коментар на Actualno.com: Абе на един к*р разстояние сме!

ПРЕДЛОЖЕНИЕ С МНОГО СПИРАЧКИ СРЕЩУ ЕВЕНТУАЛНА ПРИСЪДА НА НЯКОЙ ОТ "ТРИМАТА ГОЛЕМИ"

Дали съгласно написаното Пленума на ВСС няма да одобри старт на процедура за наказателно преследване срещу някой от т.нар. "трима големи", ако няма мнозинство? Всеки може да подаде сигнал срещу някой от "тримата големи" и че всъщност ставало въпрос за формиране на воля в съответния отговорен орган т.е. ВСС дали да има въобще процедура.

Коментар на Actualno.com: Ама дали сега няма да има някой сигнал срещу Лозан Панов, а?

ВИЖТЕ КАКВА Е СРЕДНАТА ОЦЕНКА НА МАТУРАТА ПО БЕЛ

В годините традиционно се получава така, че най- висок брой точки има по предметите, по които зрелостниците са най-малко и тази година е така – немски език, френски, испански, химия и опазване на околната среда.

Коментар на Actualno.com: Не ви казваме каква е средната оценка, защото не е за казване. Спокойно де - добра е, добра - средноаритметично! Има още накъде!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 22 ноември

Овен Днес ще ви се случи нещо хубаво. Не го търсете и не го дебнете, за да не се уплаши и да не избяга. Телец През този ден може да се решите да признаете...

Последно в Актуално