X
 
 

Седмицата в абсурди (13 - 17 май)

2546 0
photo of Седмицата в абсурди (13 - 17 май)
Снимка: колаж на Actualno.com
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

Хронологично подредена седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 13 май

И РОДАТА НА КАРАДАЙЪ ЛЪСНА В КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ

Фирмите на роднините на Карадайъ са получили над 1 милион лева финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Проектите с финансиране по програмата за селските райони са на фирмите "Чала инвест" – 391 160 лв. за “Изграждане на къщи за гости за селски туризъм“, “Чала Тур” с проект за “Изграждане на вилно селище за селски туризъм в местност Подмолата, с. Чала”, за 244 530 лв., “Трока” с проект за 128 290 лв. за “Изграждане на къща за гости, местност Кастръкли, с. Борино”, и “Извора Инвест” с проект “Къща за гости, преустройство на съществуващ етаж и надстройка на още един етаж. Закупуване на транспортни средства” за 281 321 лв. и още един проект на същата фирма за “Благоустройство и озеленяване на къща за гости и закупуване на средства за неземеделска дейност“, за който са взети 38 968 лв.

Коментар на Actualno.com: Тук абсурдно ще е някой да е очаквал друго

ХЕМ ОСКЪПЯВАНЕ НА КУРИЕРИТЕ, ХЕМ ДЪРЖАВАТА РЕШИ ДА ИМ ТЪРСИ МИЛИОНИ

Обикновените пощенски услуги, предлагани от частните куриерски фирми, поскъпват с 20%. Причината е, че върху тях вече ще се начислява ДДС. Освободени от данъка остават единствено услугите на "Български пощи". В същото време Националната агенция за приходите (НАП) изненадващо реши да търси от частните куриери ДДС за тези услуги и със задна дата. Така компаниите неочаквано се оказаха данъчни нарушители, дължащи милиони левове ДДС на хазната.

Коментар на Actualno.com: Е няма да търси политическите милиони я!

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: ПРОБЛЕМЪТ С КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ РЕШЕН ОТ ВСИЧКИ

"България има проблем с корупцията и той трябва да бъде решен от всички – на първо място от правораздавателната власт, после и от съдебната." Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в интервю за bTV.

"Ролята на медиите, когато се говори за борба с корупцията е, че общественият натиск води до разкриване на корупционни практики. Имаме стотици случаи на злоупотреби, в които сме реагирали без да е имало медийни сензации", каза още Дончев.

Коментар на Actualno.com: Щом трябва, тогава да получат и всички заплатите Ви. Може и конфискуваното от решаването на проблема.

ФЕРМЕР ПРЕГАЗИ РОМ, ВЛЯЗЪЛ ДА КРАДЕ ПОСРЕД НОЩ В ИМОТА МУ

31-годишният Петър Гаджанов, който е от ромски произход, е излежавал 7-годишна присъда, като сред провиненията му има и предишни набези над фермата на Димитракис Пирилис.

Коментар на Actualno.com: Така става, когато полиция и съд няма.

ОТ 80 000 ДЕКЛАРАЦИИ В КПКОНПИ, ТАЗИ НА ПОРОЖАНОВ СЕ ОКАЗА УНИКАЛНА

"Няма друг такъв случай на укриване на данни сред всички декларации, публикувани на сайта на КПКОНПИ, за 2018 г. Става дума за 77 923 декларации за периода 2008-2018 г. По-голямата част от тях са от периода, когато декларациите се публикуваха на сайта на Сметната палата", отбелязват от сайта "Биволъ".

От анализа на изходния код на декларацията на Порожанов става ясно, че тя съдържа данни, че имотите и нивите му и на съпругата му са декларирани във вътрешната база данни на КПКОНПИ, но впоследствие информацията е заличена.

Коментар на Actualno.com: Достойна за пример!

Вторник, 14 май

УВЕЛИЧАВА СЕ БРОЯТ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, КОИТО НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ РАЗКРИТИ

Прекратените през 2018 година по давност дела са 43 950, като доминиращата част от тях са водени срещу неизвестен извършител (над 99%). По този начин прокуратурата за пореден път директно прехвърля отговорността на МВР, което по закон трябва да открие извършителите на престъпления.

Коментар на Actualno.com: Така се бори престъпност! Или се поощрява ...

МИНЮ СТАЙКОВ ОБЯВИ ГЛАДНА СТАЧКА

Според адвоката му по този начин бизнесменът показва отношението си към правосъдната ни система.

Коментар на Actualno.com: Пести на данъкоплатците!

Сряда, 15 май

БРИТАНСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА BREXIT СЛЕД ЕВРОИЗБОРИТЕ

Британският парламент ще гласува споразумение с ЕС за Brexit в началото на юни, съобщи официалният говорител на кабинета на британския премиер след среща между министър-председателя Тереза Мей и лидера на опозицията (лейбъристите) Джереми Корбин.

Коментар на Actualno.com: Тези ни бият, безспорно

КУП ПРОТИВОРЕЧИЯ ПО ОСЪДИТЕЛНАТА ПРИСЪДА НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА

Съдът се съгласява с твърденията на защитата, че от СРС-тата не се установява подсъдимите да искат подкуп.

Коментар на Actualno.com: И "Оскар"-ът отива прииии ... съдия Иво Хинов!

КОМИСИЯТА В САЩ НЕ Е ИСКАЛА ДА ВЗЕМЕ ПОД ВНИМАНИЕ ПОВЕДЕНИЕТО НА ДЖЕНИ СУШИ ИЗВЪН ЦЕЛУВКАТА

Нищо от въпросите на юридическата защита на Кубрат Пулев за поведението на Джени Суши преди и след мача на българина с Богдан Дину не е било позволено да бъде коментирано пред Атлетическата комисия на Калифорния.

Коментар на Actualno.com: Как ли да го кажа по-леко - ми не мога май, все е ......... работа!

САЩ ШОКИРА СВЕТА С НОВИ ЗАКОНИ ЗА АБОРТИТЕ

На 15 май стана известно, че в щата Алабама влиза в сила пълна забрана на абортите. Сенаторите отклониха изключения за случаи на изнасилвания и кръвосмешение. В подкрепа на законопроекта гласуваха 25 души, а срещу него - 6. Документът вече е определен като най-строгият закон за абортите в САЩ.

Коментар на Actualno.com: Най-прогресивната демокрация в света, а?

МВР ЩЯЛО ДА ЗНАЕ КОЛКО СТРУВА ОХРАНАТА НА ЕВРОВОТА СЛЕД КРАЯ МУ

"Настъпват събития, които не са предвидени, също и необходимост от охрана на масови мероприятия, свързани с изборите", обясни вътрешният министър Младен Маринов.

Коментар на Actualno.com: Сигурно защото още не могат да преброят секциите ...

Четвъртък, 16 май

САЩ НЕ ПОЖЕЛАХА ОФИЦИАЛНО ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯТ КЪМ СПИРАНЕТО НА ТЕРОРИСТИЧНОТО СЪДЪРЖАНИЕ ОНЛАЙН

"САЩ не е в момента в положение да се присъедини към инициативата, ние подкрепяме общите цели, отразени в така наречения "Призив Крайстчърч", казаха от Белия дом.

Коментар на Actualno.com: Че защо да се присъединяват - все пак да не земат случайно да разочароват вярващите, че са световен терорист номер 1!

СПОРЕД ВАС ЗАТВОРНИЦИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ СЕКС В ЗАТВОРА, НО НА ПРАКТИКА НЕ МОГАТ

Камерите и надзирателите в стаичките за удължено свиждане обаче засега ще останат. Причината е, че тази практика е записана и в правилника за прилагане на Закона за изпълнение на наказанията на по-късен етап.

Коментар на Actualno.com: А в банята?

ЗА ДЕН РАБОТА ПЕЕВСКИ ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА ДВЕ ГОДИНИ

Същински антирекорд по неявяване на работа е отбелязал депутатът от ДПС Делян Пеевски. Той е посетил парламента едва веднъж за последните две години. Това показва справка, предоставена от Народното събрание на гражданското сдружение БОЕЦ по Закона за достъп до обществена информация. Заплатата му обаче се изплаща, а отсъствията от пленарната зала са извинени.

Коментар на Actualno.com: А ако изкарат мандата и за 4 години ще е!

ДОКЛАД: ПРОКУРАТУРАТА Е ПРЕКРАТИЛА ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ НА СЪМНЕНИЯ ЗА ИЗМАМИ С ЕВРОФОНДОВЕ

Отчита се, че 60 на сто от проверените случаи на съмнения за измами са били отхвърлени или прекратени от прокуратурата. Както АФКОС (дирекцията на МВР "Защита на финансовите интереси на Европейския съюз"), така и управителните органи не извършват систематично анализ на причините за отказа, се допълва в доклада на Европейската сметна палата.

Коментар на Actualno.com: Това е защото по принцип Цацаратурата не може да повярва, че в България някой краде.

Петък, 17 май

МАРЕШКИ ХАРЧЕЛ 2-3-5 000 ЛЕВА НА МЕСЕЦ, НО ПОВЕЧЕТО ДАВАЛ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Живея с доста левове на месец, по-голямата част ги давам за благотворителност. Между 2-3-5 000 лева на месец, зависи дали пътувам – повярвайте ми, една шопска салата на ден ми стига. Това каза лидерът на "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки.

Коментар на Actualno.com: Обичам шопската салата, мастика ледена да пия, вълните морски да ме галят и руси мацки покрай мен!

БОРИСОВ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА, ЧЕ СЪДЪТ МОЖЕ ДА ОСКЪПИ ДВОЙНО И ТРОЙНО АМ "ХЕМУС"

"За радост промените в Закона за държавната собственост минаха в парламента. Надявам се, че президентът няма да им наложи вето. Сега ще можем да строим, а при отчуждителните процедури в съда ще се решават евентуалните спорове със собствениците за цената на земята. Ако те не са съгласни с нашата цена от 300-400 евро на квадратен метър и съдът отсъди 1 000 евро, ние ще ги платим, но през това време ще се строи". Това заяви тази сутрин премиерът Бойко Борисов.

Коментар на Actualno.com: Ами не се притеснява, защото няма да плаща той - ще плащаме всички ние!

Обичам шопската салата, мастика ледена да пия, вълните морски да ме галят и руси мацки покрай мен.

Още на: https://textove.com/rado-shisharkata-shopskata-salata-tekst
Благодариние на textove.com
Обичам шопската салата, мастика ледена да пия, вълните морски да ме галят и руси мацки покрай мен.

Още на: https://textove.com/rado-shisharkata-shopskata-salata-tekst
Благодариние на textove.com
2018 Г.: САМО ДВЕ РЕШЕНИЯ ЗА СЛУЧАИ НА СЕКСУАЛЕН ТОРМОЗ И УВЕЛИЧАВАНЕ НА НАСИЛИЕТО НАД ДЕЦА

Само две решения относно сексуален тормоз е постановила Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) през миналата година. Това показват данните от Националния доклад за 2018 година за равнопоставеността между мъжете и жените. От двете решения едното е в полза на подалата жалба жена, а другото – не.

Коментар на Actualno.com: Норвежците обаче ще ни вземат децата, да знаете!

ЦИК КРИЕ ПРОТОКОЛИТЕ, ОБЯСНЯВАЩИ ЗА ЦЕНАТА И ПОДХОДА КЪМ МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ

Във връзка с цената за наем сега за една машина, тя е 2500 лв. без ДДС, или 3000 лв. с ДДС. За сравнение при президентските избори от 2016 година цената за наем на машина е 1550 лв. без ДДС или 1860 лв. с ДДС, като са наети 500 машини.

Коментар на Actualno.com: Явно все още имат срам да не става всичко пред хората!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 16 юни

Овен Тази неделя ще премине под знака на съгласието и взаимното разбирателство. Много хубаво не е на хубаво, така че внимавайте да не се договорите...