Седмицата в абсурди (15 - 19 октомври)

6715
Седмицата в абсурди (15 - 19 октомври)
Снимка: колаж

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 15 октомври

ПО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ СТОТИЦИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СИ ОСТАВАТ В ГРАФА "ЩЕ ГИ РЕШАВАМЕ ДРУГ ПЪТ"

Според данните за периода януари-юни са спрени 22 666 досъдебни производства, защото извършителят не е разкрит. Това показва отчетът на прокуратурата за първото полугодие на настоящата година, който беше публикуван чак след изискване по Закона за достъп до информация, защото откакто главен прокурор е Сотир Цацаров, отчетите редовно не се публикуват, ако не бъдат изрично поискани.

Коментар на Actualno.com: Време е и прокуратура, следствие и полиция да се запознаят със "заплати, ама друг път"!

ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПЪТ, ОСЕЯН СЪС СВЛАЧИЩА

Нов протест заради път, по който има сериозна опасност от свлачища. Става въпрос за протест в село Радуил. От там минава път, тръгващ от Дупница, минаващ през Самоков, който в крайна сметка извежда към АМ "Струма".

Коментар на Actualno.com: Нали не е магистрала, какво реват? Пък и магистрала да беше - Бог високо, Цар стиснал "Врана", Бойко търси брюкселско зеле.

ПАТОЛОЗИТЕ В ПЛОВДИВСКО СПИРАТ ДА РАБОТЯТ С ПОЛИЦИЯТА, ЩЕ ИМА ЛИ НАЦИОНАЛЕН БУНТ?

Патолозите в Пловдив са решени да не ходят на огледи и да не правят експертизи, поръчани от полицията. Причината е, че МВР не им плаща и полицията е натрупала сериозни дългове към съдебните медици.

Коментар на Actualno.com: Както върви и гробарите накрая ще откажат да работят ...

КАРАКАЧАНОВ ОБОБЩИ СЛУЧАЯ С ВИКТОРИЯ МАРИНОВА КАТО ПРИМЕР ЗА "ТАЗИ ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО"

Известният с оперативния си прякор агент Иван в Държавна сигурност министър засегна въпроса за системата – как нямало интеграция, пък били изхарчени милиони, без да засегне кой носи отговорност за разпределението на финансови средства за интеграция и кой трябва да санкционира, когато пари не се харчат по предназначение. Вместо това Каракачанов обвини "тези хора" (бел. ред. – в стенограмата на правителственото заседание от 10 октомври министърът използва думите "тази част от обществото"), визирайки малцинствата, че лъжат, живеят от измами и не работят. Същевременно той обяви, че сегашното правителство направило немалко неща, но ако се приложели по-твърди мерки, веднага гръмвали "псевдоевропейски политици" и защитници на човешките права.

Коментар на Actualno.com: Тази част от обществото я създаде Каракачановата част от обществото - политиците, за които е много по-добре с по едно кебапче да купуват гласове.

Вторник, 16 октомври

ДИРЕКТОРЪТ НА "ДЖИ ПИ ГРУП" ЗАГОВОРИ ЗА "ТЕ", КОИТО ГИ САТАНИЗИРАТ, НО НЕ ВКЛЮЧИ БОРИСОВ

Сатанизират ни, търпим тежки загуби. Нашият разговор с тях няма да се състои през медиите, а в съда. Има определени групи от хора, които имат определени интереси, искат да ни вкарат в режим на обяснение. Това заяви директорът на "Джи Пи Груп" Владимир Житенски. Той обаче отрече, че изказването на премиера Бойко Борисов да бъдат извадени от всички обществени поръчки провокирало реакцията на компанията да се оттегли от проектите за строеж на тунел "Железница” и обновлението на линията на трамвай номер 5 в София.

Коментар на Actualno.com: Поименно, г-н Житенски, поименно ...

ПАЦИЕНТИ ЧАКАТ ЗА БЕЛОДРОБНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ, ДОКАТО ДЪРЖАВАТА СЕ ЛУТА В БЮРОКРАЦИЯ

лед смъртта на 29-годишния Адриан Петков, който не дочака трансплантацията на бял дроб, стана ясно, че трима пациенти от листата на чакащите за подобна трансплантация са починали през последните две седмици. Това съобщи новият директор на Агенцията по трансплантация д-р Михаил Христов.

Коментар на Actualno.com: И ако чакат на държавата, няма да дочакат ...

САЙТЪТ НА ПАРЛАМЕНТА ПРЕДЛАГА ... УГОЛЕМЯВАНЕ НА ПЕНИСА (СНИМКИ)

Писали ли сте някога думата "уголемяване" в сайта на Народното събрание? Най-вероятно не, но и със сигурност нямаше да откриете това, което търсите.

Коментар на Actualno.com: Е, да - даже и в това не са големи ...

БСК ПОИСКА НАСТОЯТЕЛНО И С ИРОНИЧНИ ДУМИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА СИТУАЦИЯТА С ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

От БСК недоволстват, че от края на август тази година до този момент Агенцията така и не обясни „ясно и честно“ какви са причините за срива на регистъра, кои са виновните и какви са мерките, които ще се приложат, за да не се повтори това.

Коментар на Actualno.com: Много искат ...

Сряда, 17 октомври

ПОД ЕДНА ДЕСЕТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ СА МИНАЛИ ПРЕЗ НЕЗАВИСИМ ФИНАНСОВ ОДИТ

Финансовите отчети на малко над 15 000 фирми са били заверени от независими одитори през миналата година. При между 200 000 и 300 000 действащи предприятия у нас това е изключително нисък брой, отбелязаха от Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС).

Коментар на Actualno.com: Те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че им работя ...

КУЧЕШКИ ЖИВОТ В СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ, НО СТУДЕНТИТЕ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ

Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град изпратиха студенти до медиите. В този блок трябва да живеят около 400 студенти. Според обяснения на отговарящия за поддръжката Никола Филчев (бел. ред. - да не се бърка с бившия главен прокурор) пред БНТ се оказа, че ремонт не се е правил от 1977 година - тогава, когато блокът започва да функционира.

Коментар на Actualno.com: Унивеситетът на живота даже обикновено не предупреждава ...

НФСБ СЕ ОБЯВИ ЗА ОПОЗИЦИЯ СРЕЩУ СИДЕРОВ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА "ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ"

Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че "снема доверието си" спрямо Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Коментар на Actualno.com: Двете страни на една и съща монета!

НОВ СКАНДАЛ С РЕМОНТА НА "ГРАФА": ЗАСТРАШАВАТ ЛИ НЕПОДХОДЯЩИ МАТЕРИАЛИ СТАРИТЕ СГРАДИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ?

След сигнал на неправителствената организация "Спаси София" и след проверка от страна на една от двете големи частни телевизии у нас - bTV, бяха показани ключови промени в проекта за трамвайното трасе. Става дума за влагане на неподходящи материали - така наречените виброизолационни подложки за трамвайните релси, които да обират вибрациите, и по този начин да се намали вредното въздействие върху старите сгради в центъра на столицата.

Коментар на Actualno.com: Някой ден ще има ремонт пред къщата на някой от тези "служители на данъкоплатците" и ще стане смешно - с черен хумор от тяхна гледна точка!

СЛУЖИТЕЛИ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА НАПИСАЛИ "ЛОКО СОФИЯ" НА МЕМОРИАЛА В ХИРОШИМА

Двама служители от техническия персонал на Софийската опера са извършили посегателството срещу Паметника на мира в Хирошима. Новината е била потвърдена от директора на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.

Коментар на Actualno.com: Дори не става да кажеш, че имената на глупците висят по стените ...

КРИЗА В ЛОМ - ГРАДЪТ ОСТАВА 7 ДНИ БЕЗ ВОДА

Причината е тежка авария и невъзможност за ремонт на участък от напорния водопровод в свлачищен район край с. Добри дол.

Коментар на Actualno.com: Абсурдното е, че това беше обявено, след като вече трети ден там нямаше вода - хвала!

Четвъртък, 18 октомври

НАПИСАНИ ЗА 24 ЧАСА ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ ОТПУШВАТ ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ

След като месеци наред проблемът със спрените белодробни трансплантации на българи в Европа беше замазван, управляващите се втурнаха да предприемат спешни мерки, а шефът на агенцията по трансплантации получи абсурдния срок от 24 часа да напише законови промени, които да улеснят максимално донорството в България. Така сложният проблем ще се решава на пожар, въпреки че за него се знае от миналата година.

Коментар на Actualno.com: А на университета на премиера т.е. Царя му трябваха 800 дни ...

БИВШИЯТ ПИАР НА "МЛАДОСТ": ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ С АДВОКАТИТЕ СИ В АРЕСТА ПОРАДИ ЛИПСА НА КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ

Бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова трябва да се съветват с адвокатите си извън следствения арест поради нарушена конфиденциалност там. Това съобщи бившият пиар на район "Младост" Петър Кърджилов.

Коментар на Actualno.com: Е не разбраха ли, че изгоряха, ами си играят на "Али Макбийл" и "Костюмари"?

Петък, 19 октомври

ЗАКОНОВА ПОПРАВКА НА ГЕРБ ГАРАНТИРА ПО-НИСКА ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВОТО В РУСЕ

Дори да бъде признат за виновен за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе, 21-годишният Северин Красимиров няма да получи максималното наказание от доживотен затвор без замяна при определени обстоятелства. Ако Северин реши да признае вина, процесът ще се гледа по съкратената процедура. В такъв случай присъдата ще е по-лека. "Когато съдът определи като най-подходящо по вид наказанието доживотен затвор без замяна, не го налага, а наказанието доживотен затвор заменя с лишаване от свобода от 20 до 30 години", пише в Наказателния кодекс (НК). Относно съкратената процедура, преди 9 години в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) бяха вписани изключения - че съкратено съдебно следствие не се допуска при умишлено причиняване на смърт или тежка телесна повреда, или когато осъденият е бил в пияно състояние. Само година по-късно обаче депутатите отменят този текст. "За" гласуват ГЕРБ, "Атака" и Синята коалиция, други в пленарната зала няма.

Коментар на Actualno.com: Който не си помни историята, е обречен да си повтаря грешките!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НАРЕЧЕ ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ "ТЕЗИ УЖ БОЛНИ ДЕЦА"

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца, без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели". Това заяви пред собствената си телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов.

Коментар на Actualno.com: Отдавна беше ясно, че при политиците уврежданията са вирусна болест!

АБСУРД - НЕ МОЖЕЛО ДА ЕКСТРАДИРАМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАНИЧАРИ В ТУРЦИЯ, НО ИМ ТЪРСИМ ТУРСКИ АДВОКАТИ

Няма постановен съдебен акт от Военния съд в Сливен за случая с четиримата български граничари от 2008 година. Това е нещо много важно, коментира правосъдният министър Цецка Цачева, която уточни, че и съдът в Страсбург не е приел жалба на семейството на убит турски рибар т.е. и от ЕСПЧ няма съдебен акт.

Коментар на Actualno.com: САЩ им спряха F-35, а ние освен да спрем метаните на Бойко пред Ердоган, какво друго?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светият Синод избира наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com