Седмицата в абсурди (19 - 23 ноември)

9774
Седмицата в абсурди (19 - 23 ноември)
Снимка: Actualno.com

Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи абсурди, когато трябва да бъдем всъщност много сериозни. Actualno.com събра абсурдните новини от изминалата седмица, защото иронията и сарказмът са част от живота ни и покрай тях се прокрадват много значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са важни, защото след като им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква промяна ни е нужна, за да живеем по-добре.

В хронологичен порядък, седмицата в абсурди изглежда така:

Понеделник, 19 ноември

РОДИТЕЛИ СЪДЯТ УЧИТЕЛИ ЗАРАДИ ОЦЕНКИ НА ДЕЦАТА СИ, ПОДАВАТ ЖАЛБИ И ЗАРАДИ НАКАЗАНИЯ

Оспорването на оценки и решения на учителите, включително в съда, вече е станало практика, алармират от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Хиляди сигнали от родители, несъгласни с определени решения на учителите на техните деца, се разглеждат в момента от експертите в регионалните управления по образованието в страната. Десетки са и съдебните дела, заведени от родителите срещу учители заради поставени ниски оценки на децата им.

Коментар на Actualno.com: Явно е време Макаренко да направи един опреснителен курс първо на родителите.

90% ОТ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ СА ПО ЕДНА И СЪЩА СХЕМА

"Съдействие на полицията" е заблудата при 90% от телефонните измами, реализирани у нас. Познатата схема очевидно работи добре, въпреки многото подобни случаи и множеството предупреждения от органите на МВР.

Коментар на Actualno.com: А в колко процента от случаите полицията разкрива нещата и в колко процента някой влиза в затвора?

Вторник, 20 ноември

ОТ НКЖИ КАЗВАТ ЗА СВЛАЧИЩЕТО В КРЕСНЕНСКОТО ДЕФИЛЕ, ПРЕДИЗВИКАЛО ВЛАКОВА КАТАСТРОФА, ЧЕ НЕ МОГЛИ ДА ГО ПРЕДВИДЯТ

Свличането на скална маса край село Черничене в Кресненското дефиле, заради което бяха ранени 8 души в пътнически влак, не е могло да бъде предвидено. Това твърди главният ревизор по безопасността на НКЖИ Бисер Минчев.

Коментар на Actualno.com: Кой да предвиди, че в дефиле може да стане свлачище - то такова нещо някога преди случвало ли се е?

ПРИКРИВА ЛИ КМЕТЪТ НА ПАЗАРДЖИК СЕМЕЙСТВО ВЪРБАКОВИ ЗА ДЪЛГ ОТ 1 МЛН. ЕВРО?

Сигнал до прокуратурата заради "странни действия" на местните власти в Пазарджик е изпратила неправителствената организация Антикорупционен фонд. По думите на Мирослава Петрова, която е представител на НПО-то, Община Пазарджик не си търси дължимо обезщетение от 1 млн. евро за неизграден фотоволтаичен парк (парк "Априлци"), обещан от фирма "Риал Стейтс" ЕООД, собственост на майката на искащата да купи ЧЕЗ Гинка Върбакова. Обезщетението е неустойка по договор, според който въпросната компания е получила общинска земя още през 2008 година и е трябвало в замяна да построи голям фотоволтаичен парк. Това, обаче, така и не се е случило в пълен размер.

Коментар на Actualno.com: Пари няма, ток няма - ще си лягат рано в Пазарджик ...

ИВАНКА ТРЪМП ИЗПОЛЗВАЛА ЛИЧЕН ИМЕЙЛ ЗА УПРАВЛЕНСКИ ВЪПРОСИ

Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп - Иванка, е използвала личен имейл адрес, за да изпраща стотици мейл, свързани с работата на Белия дом. Това съобщава Washington Post.

Коментар на Actualno.com: Брей, ама Клинтън не правеше ли и тя така? Тръмп тогава какво разправяше за нея - някакви неща за затвор?

ДЪРЖАВАТА ИСКА ИЗБЯГАЛА ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЖЕНА И ДЪЩЕРЯ Ѝ ДА СЕ ВЪРНАТ ОБРАТНО

Татяна Кондратюк заедно с дъщеря си бяга от Украйна, където бушува война, за да се пресели при мъж, с когото се е запознала в интернет. Мъжът се казва Алексей и живее в благоевградската провинция Гърмен. Татяна и петнадесет годишната ѝ дъщеря Ана са вече 4 години в България, но от държавата ни искат да ги пратят обратно в Украйна, защото не могат да получат статут на бежанци.

Коментар на Actualno.com: Не си е платила за български произход ...

ЖИВОТЪТ НА ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА В АРЕСТА СЪБРАН В КОФИЧКА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО (СНИМКА)

Бившият пиар на „Младост“ Петър Кърджилов показа нагледно какви са условията в ареста за Иванчева и Петрова. Той го направи, като образно „сервира“ това, което двете жени ядат – макарони със сирене в кофичка от кисело мляко и две поувехнали краставици.

Коментар на Actualno.com: Кривосъдие ...

ПРОКУРАТУРАТА НЯМА ДА СЪДИ ЕРМЕНКОВ ЗА ПАНИКАТА, КОЯТО СЪЗДАДЕ СЪС СЪОБЩЕНИЕТО СИ "ОТРОВЕНА ВОДА" В СОФИЯ

Заради изказването за отровена вода, депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков поискаха Ерменков да бъде подведен под отговорност. Но прокуратурата счита, че "по своя характер публикуваното от него съобщение на личния му профил във “Фейсбук“ не представлява заблуждаващ сигнал за тревога, а се касае до субективна интерпретация и оценка на автора за коментираните обстоятелства".

Коментар на Actualno.com: Обаче скоро ще почнем да правим закон за фалшивите новини ...

ФАНДЪКОВА НЕ МОЖЕ ОЩЕ ДА КАЖЕ КОГА ЩЕ ТРЪГНАТ ТРАМВАИТЕ ПО "ГРАФ ИГНАТИЕВ"

Не мога да дам точен срок кога трамваят ще тръгне по "Граф Игнатиев". "Трябва да се направи както трябва, да се провери, времето понякога пречи. Ще се пусне в скоро време". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Коментар на Actualno.com: Скоро ще е, вЕрвайте ѝ!

Сряда, 21 ноември

"АНАРХИСТИТЕ" НЕ УСПЯХА ДА СВАЛЯТ "В ПЪЛНА МЯРА" САЙТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

След като в поредица от няколко дни група хакери с името "Анархистите" успяха да свалят сайтовете на парламента, на КФН и на Министерството на икономиката, рано тази сутрин те обявиха атака и на сайта на Министерския съвет. Съгласно съобщението, атаката трябваше да започне в 7:00 часа, но бързо часът беше поправен на 7:05 часа. За кратко сайтът на институцията зареждаше много бавно и не напълно. На практика обаче, в нито един момент сайтът на правителството не падна напълно. Малко след това хакерите обявиха, че пренасочват атаката към сайтовете на МОН и БСП.

Коментар на Actualno.com: Държавата ни, че е зле, зле е - обаче в IT сектора поне имаме добра репутация, а банда пубери сега я развалят!

ПРОКУРАТУРАТА ОЩЕ НЕ Е НАМЕРИЛА ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ВМРО Е ПЕЧЕЛИЛА ОТ ТЪРГОВИЯ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ

Нашите данни са, че единствено и само той е имал достъп до този сейф. А дали пари са отивали към политическа партия, няма такива доказателства до момента и не считам, че трябва да се коментира. Проверяваме много неща, няма да коментирам дали търсим връзка с политически партии. Това уточни прокурор Димитър Петров, прокурор от Специализираната наказателна прокуратура.

Коментар на Actualno.com: Може пък да намери ... абе какви ги приказвам, напекло ме е парното!

СКОРО В БЪЛГАРИЯ - МЛАДЕЖИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ХОДЯТ НА ЦЪРКВА БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ?

Всеки български тийнейджър ще трябва да иска разрешение от родителите си т.е. майка си и баща си или настойниците си, за да отиде на църква. Такова тълуване е напълно възможно предвид готвените промени в Закона за вероизповеданията, който вече мина на първо четене.

Коментар на Actualno.com: Поповете обаче най-много се разтревожиха за даренията, да не вземе някой да ги освети. От друга страна няма религия на този свят, която да е довела до нещо добро ...

ДОМУСЧИЕВ: ЩЕ ИМА РЪСТ НА ЗАПЛАТИТЕ, НО САМО ЗА КВАЛИФИЦИРАНИТЕ КАДРИ

"Заплатите в предприятия с добра добавена стойност ще растат, но ще растат за тези, които са специалисти и имат необходимите знания и умения. Основният проблем в България за ръста на възнагражденията е образованието, квалификацията и уменията. Ние ще продължим да настояваме за подобряване на образователната система", каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев.

Коментар на Actualno.com: Най-после - само отличниците ще намажат! А кои отличници - това е друг въпрос ...

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТКАЗ НА ОБАЖДАНЕ ДО БЛИЗКИТЕ СЛЕД АРЕСТ ПРИЕ ПРАВНАТА КОМИСИЯ

"Когато е налице неотложна необходимост да се предотврати настъпването на тежки неблагоприятни последици за живота, свободата или физическата неприкосновеност на лице или за да се предотврати ситуация, при която наказателното производство може да бъде сериозно възпрепятствано, уведомяването по отношение на конкретно лице може да се отложи за срок до 48 часа." Тази промяна в Наказателния кодекс беше приета от правна комисия в проекта за изменение на НК.

Коментар на Actualno.com: Какво се мъчат, ами не възстановят направо "Белене"?

БОРИСОВ ПРЕД ТРИФОНОВ: ПРИ СУБСИДИЯ ОТ ЕДИН ЛЕВ, ПАРТИИТЕ ПОПАДАТ В РЪЦЕТЕ НА БОГАТИТЕ

Ако направим ниска субсидия от един лев, парламентът и политическите партии ще попаднат в ръцете на богатите хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ексклузивно интервю пред Слави Трифонов в ефира на "Шоуто на Слави" по bTV. По думите на министър-председателя чрез сегашната субсидия това е единственият начин партиите да имат своя политически живот. Но той обеща да внесе в парламента предложение това да се случи.

Коментар на Actualno.com: А в чии ръце са сега партиите?

Четвъртък, 22 ноември

АПИ ОБЯВИ КОЛКО ЩЕ ГЛОБЯВА ЗА ЛИПСА НА ВИНЕТКИ, КАТ НЕ МОЖЕЛО ДА ГЛОБЯВА ЗА ЕЛЕКТРОННИ ВИНЕТКИ

в транспортна комисия ръководителят на КАТ комисар Росен Рапчев заяви, че КАТ няма да може да проверява дали някой си е купил електронна винетка, когато тази услуга влезе в сила, защото няма да има достъп до системата. А причината е тривиална - идеята на ГЕРБ АПИ да се превърне и в полиция за електронните винетки, която се прокарва през Закона за движение по пътищата.

Коментар на Actualno.com: Разделение на труда - всеки да си припечелва от неговия си край ...

ИЗПОЛЗВА ЛИ ДЕСИСЛАВА РАДЕВА ПОЛОЖЕНИЕТО СИ, ЗА ДА НАКАРА НСО ДА НАРУШАВА ЗАКОНА? (ВИДЕО)

Пореден скандал заради действия на служители на НСО и с предполагаемото участие на съпругата на президента Десислава Радева се разрази с помощта на социалната мрежа Facebook. Ситуацията е онагледена с видеоклип, а твърдението на автора на клипа е, че Радева се е възползвала от положението си за частна работа – да отиде да си вземе рокля.

Коментар на Actualno.com: Мне, изобщо не е възможна тази работа. Радева дори PR на ВВС не стана, докато още беше Генчева, а Радев още вдигаше самолета по-редовно ...

УЧИТЕЛ ОСЪДИ УЧЕНИК ЗА ОБИДА

Деветокласникът от Механотехникума в Пирдоп Теодор Александров е един от най-младите българи, признати за виновни от съда. Осъден е, защото използвал обръщението „госпожо” към своя учител – мъж. „Обърках се, исках да кажа: „Господине, здравейте”, обаче казах „госпожо”. Не съм искал. Той се върна, започна да ми вика: „Ти защо ме обиждаш?”, разказа Теодор. На първа инстанция съдът в Пирдоп признава и учителя за виновен за нанасяне на лека телесна повреда. И двете присъди се обжалват.

Коментар на Actualno.com: Кой каза, че българинът не вярва на правосъдието?

ЛИМИТ ОТ 5000 ЛВ. ЗА ЕМОЦИОНАЛНИ ВРЕДИ ПРИ СМЪРТ ОТ ПТП ЗА "ДАЛЕЧНИ" РОДНИНИ КАТО БРАТЯ И СЕСТРИ

Лимит от 5000 лв. на обезщетенията за неимуществени вреди при смърт на близък по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" ще има за роднини, които не влизат в "тесния семеен кръг". Като такива се определиха братя, сестри, баби, дядовци и всеки друг, който може да докаже трайна емоционална връзка със загиналия.

Коментар на Actualno.com: Да бъдем оптимисти - можеше да кажат, че тъщата или свекървата са близки роднини и тогава що народ щеше да почне да внимава по пътищата, че да не вземе "мама" без време да си купи апартамент и да тръгне на круиз ...

ОТМЕНИХА НАКАЗАНИЕТО НА ПОЛИЦАЙ ЗА КАТАСТРОФАТА С БАЩАТА НА ПРЕЗИДЕНТА

Административният съд в Хасково отмени наказанието на бившия началник на полицията в Харманли Неделчо Кирилов, което му бе наложено след пътния инцидент с бащата на президента Румен Радев - Георги Радев.

Коментар на Actualno.com: Ама то имало ли е изобщо катастрофа? По протокол със сигурност не! Радев-старши сигурно просто е бързал към някой бутик, да вземе на снахата роклите ...

Петък, 23 ноември

ОРБАН: ГРУЕВСКИ Е МОЙ ЛИЧЕН СЪТРУДНИК

"Бившият македонски премиер Никола Груевски е мой личен сътрудник. Той сътрудничи и на унгарския народ." Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по повод даването на политическо убежище на избягалия от Република Македония бивш премиер Груевски.

Коментар на Actualno.com: Не разбрахте ли бе - Сорос е виновен!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: НЕ МОЖЕ ЕДИН ГОЛОГЛАВ ЧАЛГАР ДА СЕ ИЗЯВЯВА КАТО СЪДИЯ

Така бившият вече вицепремиер и настоящ депутат Валери Симеонов коментира темата с оградата по границата в Турция, която бе повдигната в ефира на "Шоуто на Слави" по време на разговора между главния прокурор Сотир Цацаров и Слави Трифонов.

Коментар на Actualno.com: Но може няколко помияри ...

ДИМОВ: В КОНЦЕСИОННИЯ ДОГОВОР ЗА СКИ ЗОНА БАНСКО Е ДОПУСНАТА СЕРИОЗНА ГРЕШКА

В договора се цитират три територии, тоест още 2001 г. е направена изключително дълбока грешка и трябва да се търси отговорност как е направена тя, защото на практика не е определена никаква територия, каза екоминистърът Нено Димов.

Коментар на Actualno.com: Г-н Димов, случайно 2001 година Вие къде бяхте? Ах, заместник-министър на околната среда и водите ли бяхте?

ПЕТКОВА: ОДОБРЕНИЕ НА ЕК ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ" БИ ОТНЕЛО САМО НЯКОЛКО МЕСЕЦА

Процедурата за одобрение на АЕЦ „Белене“ от страна на Европейската комисия би отнела месеци, а не години. Това няма да забави проекта, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНР. Повод за коментара ѝ е вчерашната позиция на "Демократична България", в която се твърди, че според ЕК рестартът на АЕЦ "Белене" представлява нов проект и ще трябва да бъде изготвено ново становище за неговото съответствие с правилата на ЕС.

Коментар на Actualno.com: Не компютри, а компоти. И не ги купуват, ами ни ги връщат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com