Сезираха главния прокурор за имотите на Ангелкова

3137
Сезираха главния прокурор за имотите на Ангелкова
Снимка: Ива Иванова/ Аctualno.com

Главният прокурор е сезиран за придобити имоти от министъра на туризма Николина Ангелкова по цени под пазарните. Това обяви в кулоарите на парламента Борис Ячев от НФСБ и уточни, че сигналът е изпратен от депутати от НФСБ, без Валери Симеонов.

"Искането е да бъде извършена проверка как са придобити тези имоти, дали има съответствие или несъответствие или несъответствие между пазарна цена и цена на придобиване, както и какъв е произходът на средствата за придобиването на тези имоти", уточни зам.-председателят на НФСБ и секретар на парламентарната група на Патриотите в парламента.

Пусна ли Симеонов фалшива новина за имота на Ангелкова в "Драгалевци"?

"Някой живее в кв. "Драгалевци" в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си, въпреки че е длъж...

Той изказа подкрепа към казаното от премиера Бойко Борисов, че трябва да бъдат прилагани единни стандарти към всички представители на публичната власт, на високите етажи на властта. От името на НФСБ той изрази и удовлетворение от бързата реакция на главния прокурор Сотир Цацаров от разпореждането на проверки по казуса с председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сина на Борислав Сарафов и съпругата на председателя на ВКС.

"Борисов да прецени дали да ѝ иска оставка или да я причисли към групата на любимките си", настоя Валери Симеонов. Може пък и да няма такава група, ако се прилага един и същ стандарт към всички, допусна Симеонов и добави: "Дай Боже!", пояснявайки, че тогава ще бъде спечелено доверието в обществото. "И тогава, най-вероятно, ще бъдат лишени от основание критиките, че в ГЕРБ се извършва вътрешен отстрел на неудобните", подчерта Симеонов. Той е категоричен - "каквото за едните, такова и за другите трябва да бъде" и коментира, че главният прокурор Сотир Цацаров би трябвало и в този случай да предприеме действия, каквито предприе вчера, защото случаите са еднакви.

Не става въпрос за никакви чувства и емоции, подчерта още Симеонов по повод тълкуването на Ангелкова по негов адрес. "Чувствам се малко поласкан, все пак - човек на 64 години да представлява интерес за една млада и красива дама...", добави той.

Пак по адрес на Ангелкова Симеонов коментира и имота ѝ в кв. "Драгалевци" - "някой живее там, пък не е написал в декларацията си, че живее там, а е длъжен да го напише... в чужд имот ли живее, под наем ли живее - това трябва да се декларира, а в декларацията го няма" и уточни - "имот с двор от декар и половина някъде, перфектно обзавеждане...". Припомняме, че проучване на Actualno.com в кадастъра показа, че имотът е купен през 2018 година, а лицата на публични постове още не са подали декларациите за въпросната година т.е. има още време да го сторят.

Въпрос за къщата на Ангелкова в "Драгалевци" - има ли там защитени от закона морени?

Изобщо не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено по мой адрес. Този апартамент е купен през 2008 година със средства на мои...

"Моите чувства не пречат на моята обективност", изтъкна още Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Кой има имен ден днес, 29 март, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 29 март 2024 г. (петък)

Проф. Топалов: Болно ми е, че България не е щастлива държава

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com