Ще духа силен вятър от запад-северозапад

19022
Ще духа силен вятър от запад-северозапад
Снимка: Gettyimages

Времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални – между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Красимир Стоев.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за декември.

„Ксавер” взе 5 жертви в Полша, остави 500 000 без ток

Бурята „Ксавер” уби 5 души, рани 50 и остави 500 000 без ток, предаде ИТАР-ТАСС. „Ситуацията остава напрегната. Само...

Над Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 4°-6°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива облачност, без съществени валежи. Ще се задържи ветровито със силен и бурен северозападен вятър, който допълнително ще усилва усещането за студ. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

В понеделник облачността ще се увеличава до значителна. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина временно силен западен вятър. Максималните температури ще се повишат с 3-4 градуса. Във вторник времето ще е облачно и ветровито, с превалявания, отначало предимно от дъжд, който ще преминава в сняг. Минималните температури ще са високи - между 1 и 6°, максималните - между 3 и 8, но до вечерта ще се понижат. В сряда облачността ще намалее до слънчево време; в Източна България ще остане ветровито.

 

Времето ще е ветровито, но слънчево

Днес времето над страната ще бъде доста ветровито – ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен запад-северозап...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com