Слави Трифонов: Образователният ценз за гласуване е дискриминационен

10056
Слави Трифонов: Образователният ценз за гласуване е дискриминационен
Снимка: Румен Скрински

Образователният ценз за гласуване ми се вижда дискриминационен. За мен правилният избор е информираният, а не принципът на рулетката. Но е дискриминационно. Това заяви на въпрос на Actualno.com телевизионният водещ Слави Трифонов, който за пети пореден ден излезе на протест пред парламента.

"Повече логика има да има ценз за хората в бялата сграда срещу нас. Вътре има много такива като Бат Сали. Това е много по-важно от ценза за гласоподавателите", добави от своя страна сценаристът Тошко Йорданов.

Според Слави Трифонов Марин льо Пен е загубила изборите във Франция заради мажоритарната система.

Той настоява депутатите да предприемат действия по привеждане в сила на мнението на хората, гласували с "да" на референдума, иницииран от екипа на водещия.

"След като депутатите не спазват законите, защо ние да ги спазваме?", попита Трифонов и отново подчерта, че народните избраници са се самозабравили.

"Не ги наричайте патриоти. "Обединените патриоти" са толкова патриоти, колкото аз съм лилипут", добави шоуменът.

Гледахте на живо: Слави Трифонов пред парламента - ден V

За пети пореден ден телевизионният водещ Слави Трифонов, хора от екипа му и граждани се събират на протест пред парламента. Очаква се ...

Попитан дали има някакви страхове по отношение на референдума, той отговори шеговито: "Основният ми страх е, че може наистина да не се оженя. Натрупах години, родителите ми се травмират".

Трифонов бе попитан и за мнението му за Десислава Генчева - съпругата на президента Румен Радев, която е работила за Дългия. "Да, Десислава беше моя секретарка. Беше добър професионалист, после имаше друга визия за бъдещето си. Изненадах се, като видях, че е съпруга на президента", заяви водещият.

На въпрос от Facebook канала на Actualno.com какво мисли за Кирил Домусчиев, Слави отговори: "Познавам го от много години. Това, което направи с "Лудогорец", е изключително хубаво за България - да имаме отбор, който се състезава на европейско и национално ниво."

Друг въпрос от Actualno.com към водещия гласеше: "Казвате как 12 000 души не достигнали и затова не е морално поведението на депутатите. Добре, но не е ли това като да искате да се признае резултатът от футболен мач, защото е излязъл в 89-тата минута?" На него Трифонов отговори:"Не е така. Законът за провеждането на референдум е приет от хора, които не искат да има референдуми. Казвам го, защото извървях целия път. Бях в други държави, видях как е. Да се проведе референдум в Швейцария например е в пъти по-лесно, отколкото в България. Ако вие сега решите да направите референдум, ще се сблъскате с такива трудности, че ще се откажете. Те нямаше да позволят решенята на референдума да е задължително, Тези хора вътре са изключително алчни".

Попитан след като законът е приет от хора, които нарочно не са искали да има референдуми, защо тогава сега искаме да ги принуждаваме мирно да приемат резултат, а не с тояга, Слави допълни: "За да няма кръв. Мисля, че е по-добре по мирен път. По-добре първо да се опитам да те убедя, преди да те пребия."

Трифонов за дясното: Бойко ги глътна и изплю, Кунева се изложи много

Меглена Кунева много се изложи, най-вече с това че прие толкова постове. Това заяви водещият Слави Трифонов на днешния протест пред Нар...

Въпросът кой ще поеме отговорност ако системата се смени по начина, който предлага Трифонов, но резултатите са негативни, обаче леко затрудни шоумена. Все пак той каза: Аз не се страхувам да търся нова формула на управление с всички рискове, което носи това.

Не се притеснявам, че ще създам прекалени очаквания у хората, допълни Трифонов.

На протеста в понеделник се появи и журналистът Мартин Карбовски. Там беше и Николай Бареков.

По традиция протестът е излъчван на живо във Facebook страница на Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество