Следствен експеримент ограничава движението по АМ "Тракия"

13005
Следствен експеримент ограничава движението по АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Тази вечер от 21 до 22.30 часа ще бъде ограничено движението по магистрала "Тракия" между 118 и 126-ти километър в посока Бургас, съобщи БГНЕС.

На това място преди две години загина на място 27 годишна жена от Съединение, която бе опитала да пресече магистралата с бебе в количка. По чудо детето и , на година и половина, оцеля. Полицията предупреждава за затварянето на отсечката тази вечер, тъй като там ще се провежда експеримент, свързан с възложена от съда техническа експертиза. По време на ограничението автомобилите ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут от полиция.

През юни 2012 Добромира Трахнова от Съединение изпуска последния автобус от Пловдив за родното си място и тръгва пеша по магистралата с бебето в количката. Преди това е гостувала в Асеновград. Защо така е постъпила, може да се гадае, но освен късния час, тя е и с нарушено зрение. Обърква пътя и вместо да се качи по надлеза към Съединение, слиза на магистралата. При опит да я пресече, пренасяйки над мантинелите количката, тя е блъсната и убита на място от камион с ремарке, а по-късно тялото и попада под гумите на още една кола. И двамата шофьори бягат от мястото на инцидента.

Други трима шофьори виждат мъртвото тяло на платното и подават сигнал. След като катастрофата бе отразена по медиите, вторият шофьор, от Стара Загора, се предава, но става ясно, че не той е причинил смъртта на младата майка. Пред съда застава Иван Торошанов, шофьор на камиона. Той твърди, че не е разбрал, че е блъснал човек. Помислил, че е животно. Обадил се на фирмата, оттам го пренасочили към сервиз.

Временна организация на движението по магистрала "Тракия" от 28 до 30 май

От 28 до 30 май между 08:00 и 17:00 ч. по автомагистрала "Тракия" в участъка между Стара Загора и Карнобат ще се извършват тестови из...

Днешният експеримент най- вероятно има за задача да установи дали водачът е можел да различи фигурата на жената за времето, в което е попаднала в полето на неговата видимост и по същото време на годината и денонощието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com