Сливенският владика подкрепи отец Евгений за гей парада

7083
Сливенският владика подкрепи отец Евгений за гей парада

"Сливенска митрополия категорично възразява срещу опита, със заплаха от наказание, да бъде спрян иконом Евгений Янакиев да разобличава греха. Това бе публикувано днес в изявление на канцеларията на митрополията от името на Негово високопреосвещенство митрополит Йоаникий, предаде Стандарт нюз.

Сливенска митрополия. застава твърдо против провеждането на гей- парада в София, и приканва православните християни да не участват, нито да стават свидетели на тази вредна демонстрация, която също така нарушава правата на православните християни и създава условия за напрежение и конфликти.

Гей парадът ще се излъчва в Интернет

За първи път шествието и концертът София Прайд ще бъдат излъчени на живо в Интернет на адрес www.sofiapride.info, съобщиха организато...

От канцеларията на митрополията също потвърждават изнесеното по-рано в сайта ни: На 27 юни, 2012 година инспектор от РПУ Сливен е посетил иконом Евгений Янакиев в храма, където служи, и му е връчил предупреждение, че с изявленията си нарушава чл. 146, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи: ”Който проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза на религиозна основа, чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин се наказва с лишаване от свобода от 1 до 4 години и с глоба от 5000 до 10000 лева, както и с обществено порицание.”

На 30 юни, 2012 година в гр. София е планиран да се проведе поредния гей-парад. Православните християни в Република България знаят, че Св. Синод на Българската православна църква още преди 2 години излезе с изявление в което това мероприятие бе окачествено като ”публична, безцеремонна и срамна демонстрация на содомския грях и има гибелни последици за физическото и духовно здраве на хората, руши традиционните устои и ценности на българския народ и внася съблазън в мирогледа на нашите деца и младежи”.

На 14 юни 2012 година Св. Синод отново излезе с изявление, с което категорично се противопостави на провеждането на такава безнравствена проява. И осъди хомосексуализма като противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото, пише още в изявлението.

Редактор: Ая Косарова

"Зелените" искат узаконяване на съжителството на еднополови двойки

Настояваме за инкриминация на езика и престъпленията от омраза на хомофобска основа и подкрепяме исканията за узаконяване на съвместн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com