Служители на „Ремотекс” блокираха пътя Раднево – Нова Загора в знак на протест

18765
Служители на „Ремотекс” блокираха пътя Раднево – Нова Загора в знак на протест
Снимка: БГНЕС

Не само тютюнопроизводителите протестират днес. Работниците от "Ремотекс" затвориха пътя Раднево - Нова Загора тази сутрин, предаде БГНЕС.

"Стана инцидентно. Напрежението нарасна и затова се стигна до тази стъпка. Хората вече не могат да чакат", каза пред Дарик радио Дияна Георгиева от Инициативния комитет. Тя допълни, че все още не е ясно какво ще предприемат работниците. В момента изчакват да видят дали държавата ще успее да придобие "Ремотекс".

Служителите в радневското предприятие не са получавали заплати от почти една година.

Миналата седмица в декларация работниците в "Ремотекс" обвиниха собственика на "Ремотекс Раднево" ЕАД Сабин Спахиев в умишлено източване предприятието, който е отхвърлил и предложението на държавата за придобиване на предприятието и покриване на задълженията му, надхвърлящи 25 млн. лв.

"Безчинствата на собственика на гърба на работниците преминаха границата на нормалното човешко поведение и отношение не само към работещите в завода, но и към всички отговорни институции в държавата", се казва още в декларацията.

Работниците и служителите настояват собственикът Сабин Спахиев да отговори на какво основание изнудва държавата с десет пъти по-висока цена от тази, която му се предлага. Те настояват също отговорните институции да извършат пълна проверка на всички фирми, в които Сабин Спахиев притежава дялово участие, както и да приложат цялата си сила, включително чрез законодателни промени, за да разрешат възникналия тежък социален конфликт

Стойнев казва, че държавата работи за купуване на "Ремотекс", дава обещания и за "Химко"

Действаме за придобиване на "Ремотекс". Видяхме се с един от собствениците на предприятието, работниците там искат то да бъде държавн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com