Слънчево и топло време за старт на седмицата

158273
Слънчево и топло време за старт на седмицата
Снимка: БГНЕС

Хубав и слънчев понеделник, с по-високи температури ни обещават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

През нощта беше ясно, с минимални температури между 1° и 6°. На отделни места се образува слана. През деня ще е слънчево. Вятърътсе ориентира от северозапад и е съвсем слаб. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 17° и 22°. В София минимална 3°, максимална 21°, предаде Агенция "Фокус".

По Великден става за плаж, 29 градуса на Възкресение

Истинско лято и време за плаж ни чака по Великден. Живакът ще се качи до 29 градуса на християнския празник, сочи прогнозата на Национа...

По морския бряг ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Дневните температури ще се повишат и максималните ще от 14° до 17°. Вълнението на морето ще е слабо: 2-3 бала. Температурата на морската вода е 10°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове и привечер ще се образува незначителна купеста облачност. Ще духа слаб северозападен вятър, по високите върхове – до умерен. Температурите ще са повишат и максималната на височина 1200м н.в. ще е 12°, на 2000м около 4°.

Във вторник вятърът от северозапад ще се усили, по-съществено в Дунавската равнина. Ще е слънчево, след пладне - с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в източните райони, ще превали краткотрайно. Ще се задържи топло – с максимални температури между 18° и 23°, а и сутрешните вече няма да са така ниски.

В сряда, с усилване на вятъра от североизток, отново ще нахлува по-студен въздух. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще се понижат дневните температури в Източна България. В четвъртък вятърът ще е източен, облачността - предимно значителна, ниска. Слабо ще се понижат температурите и в останалата част от страната.

Слънцето ни се усмихва днес, до 16 градуса стигат температурите

Слънцето ще пробие облаците и ще ни се усмихне днес. Температурите ще стигнат до 16 градуса, обещават дежурните синоптици от Национални...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com