Смешки и закачки с коронавируса върлуват из интернет (СНИМКИ)

42776
Смешки и закачки с коронавируса върлуват из интернет (СНИМКИ)
Снимка: Facebook

Коронавирусът има и забавна страна. По традиция, когато значима тема вълнува голяма част от обществото, тя често придобива весели нюанси. Потребители на социалните мрежи от седмици публикуват снимки, колажи и мемета, посветени на глобалната зараза.

Actualno.com събра някои от тях.

Ето например темата с предпазните маски и спекулата с цените им роди колаж, на който са изобразени маски с популярни търговски марки за дрехи и обувки.

А покрай новината, че много събития по света са отменени като предпазна мярка, се появи и "репродукция" на популярната картина на Леонардо да Винчи "Тайната вечеря". В случая се вижда, че тя също е "отменена". Знаете, изображението се намира на стената в трапезарията на манастира Санта Мария деле Грацие в Милано - градът, който се превърна в един от основните ключови места на коронавирусната инфекция за Италия.

Някои потребители във Facebook и Instagram стигат дори до крайности, като сравняват настоящата вирусна пандемия с големите чумни епидемии, покосили Европа и света през минали исторически периоди.

За пример може да дадем Черната смърт - опустошителна епидемия, преминала през по-голямата част от Стария континент, между 1346 и 1353 г. Според традиционното схващане, при нея измира около една трета от населението, но някои нови изследвания оценяват жертвите на около половината жители. Въпреки че въпросът е спорен, преобладава мнението, че причина за Черната смърт е бубонната чума - болест, предизвиквала няколко пандемии в хода на историята.

И още: На страницата си във Facebook изданието "Наука и критично мислене" публикува колаж, в който осмива очевидния мит, че българската домашна ракия лекува коронавируса, както и веруюто, че няма нужда от карантина при такива "предпазни мерки", които включват хапване и на шкембе чорба.

В страницата на "Исторически хумор" също е публикувана шега, свързана с популярната в близкото минало компютърна игра Counter-Strike 1.6. На изображението е представена картата на въображаем италиански град, който често е избиран от потребителите на играта, за виртуалното съревнование между терористи и контратерористи.

Като за финал, ето и смешка с постоянните призиви за правилно спазване на личната хигиена. Очевидно в 21. век човечеството не е населило планетата Марс, а се учи все още как да си мие ръцете.

* * *

Заради коронавируса, ще намалеят случаите на ХИВ/СПИН, защото всички хора щели да бъдат добре закопчани.

* * *

Не се страхувайте, коронавирусът скоро ще се счупи. Все пак е направен в Китай!

* * *

Китайците произвеждат какви ли не боклуци, но точно вирусът ще им се получи качествен.

* * *

Всичко за коронавируса у нас и по света (със сериозен тон), четете в следващите материали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com