София: Снегопочистването започна

6626
София: Снегопочистването започна

Във връзка със снеговалежа в столицата, по нареждане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, започва обработка приоритетно на уличната мрежа на масовия градски транспорт във всички райони на София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Във връзка с усложнената обстановка и засиления трафик, тъй като наближава час пик, Столична община призова шофьорите да са внимателни, да шофират само със зимни гуми и съобразена скорост, предаде Фокус.

Жълт код за цялата страна заради силен вятър, обилни валежи и очакван снеговалеж

Жълт код е обявен на територията на цялата страна заради силен вятър, обилни валежи и очакван снеговалеж, показва справка в сайта на На...

Днес се разпоредих след началото на макар и лек снеговалеж, да излязат машините за почистване на сняг по местата за престой, заяви по-рано Фендъкова. Прогнозите ги следим – очакваше се в днешния ден да започне да вали, каза столичният кмет.

Тя посочи, че снегорините трябва да излязат на общо 64 точки. „Днес вероятно от Инспектората ще възложат не на всички точки, защото още е слаб снеговалежът, но важното е на основните да има достатъчно техника, за да сме сигурни, че към 17.00 часа, когато започне интензивното движение, няма да се наложи да излизат”, каза още столичният кмет.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com