Специализираната прокуратура повдигна обвинение на зам.-началника на Митница Свиленград Георги Георгиев

33235
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на зам.-началника на Митница Свиленград Георги Георгиев
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура повдигна обвинение на заместник-началника на Митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев за държане на наркотични вещества в особено големи размери с цел разпространение по поръчение на организирана престъпна група – престъпление по чл. 354а, ал.2, т.1, предл. 1, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от Специализираната прокуратура.

С прокурорско постановление от 22 май 2014 г. на Георгиев е наложено задържане до 72 часа.

Задържаха зам.-шефа на митница Свиленград

Заместник-директорът на митницата в Свиленград Георги Костадинов Георгиев е задържан при акция на Държавна агенция "Национална сигурнос...

Припомняме, че зам.-шефът на митницата в Свиленград Георги Костадинов Георгиев бе уличен в наркоафера. Агенти на ДАНС и прокурори го арестуваха в дома му по досъдебно производство, свързано с организирана престъпна група за трафик на наркотици.

Митничарят сам отишъл до Гърция през подчинения му пункт "Капитан Петко Войвода" със служебния автомобил "Форд Фокус" към 8 часа във вторник и, малко преди да започне работният му ден, влязъл обратно. Веднага щом колата преминала покрай будката на митническата смяна, фордът бил атакуван от агенти на ДАНС.

При претърсването са открити и иззети около 1,5 кг жълти и сини таблетки с лого на каптагон, които при първоначалния тест са реагирали на амфетамин и метаамфетамин. Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лв.

В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства. Така агентите са подслушали разговор на митничаря, в който уреждал вкарването на наркотика. Домът на Костадинов също е посетен от разследващите и обстойно претърсен. В хола му са намерени две антични старинни сребърни монети, всяка с тегло 1 кг. Обискиран е и кабинетът му в административната сграда на митницата.

В новия Закон за митниците: 1000 лева глоба за контрабанда на цигари ще има превантивен ефект

С 10 гласа "за" и 7 "против" Комисията по бюджет и финанси в 42-рото Народно събрание прие на първо четене законопроект за изменение ...

Заедно с топ митничаря се разследват още най-малко двама българи и грък, които са участвали в незаконния трафик на дрогата. Затова разследването се води от спецпрокуратурата.

Костадинов е един от скандално известните митничари в Свиленград. Той се прочу като единствения служител, отказал да бъде назначен за титулярен шеф на митницата, въпреки че има дългогодишен стаж и работи на границата от 1996 г. Започнал да работи на граничната бразда първоначално като шофьор в администрацията.

От 2004 г. досега е несменяем зам.-директор, като на няколко пъти е бил временно изпълняващ длъжността началник на митницата. За последно е и. д. шеф от август до декември 2013 г. Началникът на Костадинов в митница "Свиленград" Валери Стайков, който също е временно изпълняващ длъжността, научил новината, че заместникът му е арестуван от журналисти. Той не разбрал до обяд, че Костадинов въобще не е идвал на работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com