Спецзвено разследвало Брендо преди 5 г.

6477
Спецзвено разследвало Брендо преди 5 г.

Спецзвено в МВР е разследвало Евелин Банев-Брендо в периода 2007-2008 година. Началникът на звеното, което е разработвало сочения за наркобос у нас, в момента не работи в системата на МВР, предаде Стандарт нюз.

В екипа по разследването е имало експерти от вътрешното ведомство и Агенцията по разузнаване, която по-късно се вля в ДАНС.

Арестуваха Евелин Банев-Брендо в Созопол

Евелин Банев – Брендо е задържан днес от полицията в Созопол по подозрение за извършване на престъпление, предаде БГНЕС. Банев щ...

Към момента обаче не е ясно кой е изпял на Брендо за готвена акция на италианските служби срещу него през визираните години.

Смята се, че става дума за служител от системата на МВР, който навремето бил разследван и за изтичане на информация към Иван Тодоров-Доктора.

Софийска градска прокуратура е образувала наказателно производство срещу неизвестен извършител по повод материалите, получени от МВР, във връзка със случая от 2008 година и осуетяването на задържането на престъпната група за трафик на кокаин. Това съобщи заместник градският прокурор на София Роман Василев. Късно снощи след края на работния ден МВР е предоставило на прокуратурата поисканите материали, съобразно договорката между вътрешния министър Цветан Цветанов и главния прокурор Борис Велчев, във връзка с документа, намерен при претърсването на автомобила на Евелин Банев – Брендо.

Той бе арестуван преди седмица в София. По данни на италианските служби Брендо е вкарвал в Европа 40 тона кокаин.

Арестували Брендо, защото мислел

Евелин Банев - Брендо бил арестуван заради негови мисли, а не заради конкретни негови действия, заяви адвокатът Ина Лулчева пред съди...

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com