X
 
 

Спешна нужда от кръв АБ+ има детето, пострадало при екстремно селфи

1616 0
Спешна нужда от кръв АБ+ има детето, пострадало при екстремно селфи
Снимка: БГНЕС
Спешна нужда от кръвопреливане на кръв от тип "АВ+" има момчето от Стара Загора, което пострада тежко при опит за екстремно селфи.

"Търси се само тази кръвна група, защото в болницата в Пловдив по нов метод я обработват за шест часа и веднага трябва да я влеят.", съобщават близки на семейството на Божидар. Спешното кръвопреливане трябва да се извърши най-късно в рамките на следващите два дни.

Момичето, което пострада заради селфи върху жп вагон, все още се нуждае от кръв

Състоянието на Марияна Тончева, която беше ударена от ток с напрежение 27 000 волта, след като се качила на жп вагон, за да си прави се...

От пловдивската УМБАЛ "Свети Георги" припомниха, че 14-годишното момче от Стара Загора е прието през уикенда по спешност в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия (по-известна като Клиника по изгаряния) към лечебното заведение. Към момента състоянието на детето остава критично, посочиха за Actualno.com от болницата.

Направени са му две операции – основно за намаляване на площта на изгарянията, т.е. една част от тях са свободни кожни пластики, но рискът за живота му не е отминал. От клиниката припомнят също, че той е приет с 56% дълбоки изгаряния и е поставен на апаратна вентилация.

Хората, които имат готовност да помогнат с кръводаряване, могат да се свържат с бащата на момчето Николай Тодоров на телефон 0897 68 10 98

Междувременно, в Асеновград ще се проведе ежегодната кръводарителска кампания. Районният център за трансфузионна хематология-Пловдив организира акцията за безвъзмездно кръводаряване, която тази година ще се състои на 18.01.19 г. (петък) и 21.01.19 г.(понеделник) от 09:00 ч. до 12:30 ч. в сградата на община Асеновград - зала 517, етаж 5.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално