Станислав Владимиров: Няма да оставя Перник да бъде сплашван от мутри

21847
Станислав Владимиров: Няма да оставя Перник да бъде сплашван от мутри
Снимка: БГНЕС

Последните месеци и най-вече дни, град Перник е подложен на невиждан от десетилетия уличен тормоз от съмнителни лица. Тормоз, в който се пребиват деца и възрастни по най-жесток начин. Полицията бездейства. Перник се страхува. Това е недопустимо! Това написа на профила си във Facebook кметът на Перник Станислав Владимиров.

Макар той да не посочва директно какъв е поводът за написаното, през тази седмица 61-годишният президент на ФК "Кракра" Румен Андонов беше пребит. Той е в болница със счупена челюст. За 8 часа беше задържан в ареста синът на местен прокурор, който е и шампион по кикбокс. "За да се гарантира безпристрастност на разследването, прокурорите от Районна прокуратура са направили самоотводи. Предстои материалите по разследването да бъдат изпратени на главния прокурор за определяне на друга Районна прокуратура", заяви Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура в Перник.

Баща на 11 деца преби момче на детска площадка в русенско село

Баща на 11 деца нападна и преби 17-годишно момче на детска площадка в русенското село Николово. Потърпевшият Ивайло разказа, че е бил ...

„Призовавам органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, в които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град. Да убедят гражданите на Перник, че са защитени. Ще поискам помощ отвън, ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция. Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда принуден да изляза на протест, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град“, категоричен е Станислав Владимиров. 

Той напомня, че откакто е кмет на Перник е положил доста усилия, за да се намали уличната престъпност. „Камери има почти навсякъде из града. Но за няколко дни всичко може да се срути, ако полицията абдикира от задълженията си. Искам перничани да знаят, че следя всичко! И няма да оставя града да бъде сплашван от мутри или деца, които си играят на мутри“, категоричен е той.

„Перничани, бъдете в готовност, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда на първия ред с вас. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител. Органите на реда са на ход. Успокойте перничани. Те не могат да спят спокойно! Няма да спя и аз!“, пише още кметът на Перник.

Основният обвиняем за насилието над протестиращи осъди правосъдното министерство

Бившият шеф на звеното за борба с безредиците в столичната специализирана полиция Андон Андонов, който е основният обвиняем за полицейс...

След като стана ясно, че е имало побой, със семейството се свързват много хора, които разказват за още подобни случаи. Според разказите им извършителят е един и същ. Пострадалите предоставят на екип на bTV клипове с униженията над други перничани.

Задържан за побоя, разпитан и след това освободен е 18-годишният Васил Михайлов. Пред екипа на bTV обаче той отрича всички обвинения. „Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да взема да се напрягам заради някакъв си дъртак. Може някъде да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може да се е спънал“, каза Михайлов.

Въпреки повече от 23 обвинения срещу нещо няма нито една присъда. Хората си обясняват това, че баща му е прокурорът Бисер Михайлов, който обаче не е откликнал на екипа за коментар.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЕРНИК:

Авария остави Перник без парно и топла вода

Квартал в Перник остава без парно и топла вода за денонощие

Със символична първа копка бе дадено начало на реконструкцията на довеждащ водопровод и помпена станция „Опалово“

Центърът на Перник без вода

Начало на "Сурва": Рекорден брой участници в най-големия маскараден фестивал в Европа (СНИМКИ и ВИДЕО)

Перник обяви петък за неучебен ден заради "Сурва"

Времето е спряло: Мизерни условия в болницата в Перник

Части от Перник са без парно и топла вода заради авария

Вандализъм преди Рождество: Откраднаха елха от украсата на Перник (ВИДЕО)

Без вода: Авария в центъра на Перник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com