Строителният бранш сезира СЕМ заради Елена Йончева

7464
Строителният бранш сезира СЕМ заради Елена Йончева
Снимка: БГНЕС

Камарата на строителите в България (КСБ) сезира Съвета за електронни медии (СЕМ) във връзка с изказвания на депутата от БСП Елена Йончева в ефира на bTV и най-вече заради това, че медията не е излъчила правото на отговор, което КСБ са изпратили след изказванията на Йончева.

Публикуваме правото на отговор на КСБ без редакторска намеса.

Строителите в България искат извинение от Румен Радев

От Камарата на строителите в България (КСБ) излязоха с декларация, в която изразяват несъгласие с позицията на президента Румен Радев о...

"В излъченото на 21.11.2018 г. предаване „Лице в лице“ г-жа Елена Йончева за пореден път отправи необосновани и без никакви доказателства обвинения срещу строителния бранш, с които се уронват авторитетът и престижът на българския строител. За пореден път бе лансирано и неотговарящото на истината твърдение, че КСБ е поискала тя да подаде оставка заради внасянето на искане за експертиза на магистрални участъци. Това не е вярно! Искането на Камарата бе заради разпространяването на клеветнически твърдения за корупция, злепоставящи строителния бранш. Такива обвинения бяха отправени и в предаването „Лице в лице“.

Според г-жа Йончева „40% от стойността на автомагистралите се връщала към властта“, това било „мнението на много експерти – професори и доценти“, с които тя била разговаряла. КСБ призовава г-жа Йончева, ако наистина съществуват такива експерти – да ги представи пред бранша и обществото, те да застанат с лицата си и да обосноват с доказателства подобни нелепи и несериозни за всеки професионалист твърдения. По отношение на искането за експертиза, припомняме, че такава бе възложена от Европейската комисия, ГД „Регионална политика“ и бе реализирана от европейска лаборатория. Проверени бяха: лот 2, 3 и 4 на АМ „Тракия“, лот 1 и 2 на АМ „Марица“, лот 1, 2 и 4 на АМ „Струма“ и др., както и изпълнявани пътни проекти по ОПРР 2007 – 2013 г., за които бе дадена положителна оценка.

Продължаващото агресивно натрапване в публичното пространство на искането за нова експертиза дискредитира работата не само на българските експерти и лаборанти, но и на европейските такива. На фона на всички действия на г-жа Йончева изключително лицемерно звучи обяснението й, че защитава строителите, като същевременно не спира да ги обвинява в корупционни практики и некачествено строителство. Твърдения, които не са подкрепени с никакви доказателства, подвеждат общественото мнение и набеждават хиляди фирми и стотици хиляди работещи в бранша.

Използваме възможността да се обърнем към г-жа Йончева: Госпожо Йончева, моля, не ни защитавайте по този начин! От тази т.нар. Ваша „защита“ най-голяма полза имат тези, които искат да унищожат българския строителен бранш и да спрат eврофондовете за България. Когато правите обвинения, моля да представяте и доказателства за тях! И не забравяйте, че повтарянето на една лъжа 100 пъти, не я прави истина!

КСБ: Строителите да спрат работа до възстановяване на финансирането

Във връзка с огромните задължения на държавата и общините към строителните фирми, изпълняващи проекти по оперативните програми, по ре...

КСБ"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Протест пред Съдебната палата иска оставката на Сарафов (ВИДЕО)

Обвинените за контрабанда Димитрови са имали влияние на високо ниво в държавата, твърди ДАНС

Времето утре - 17 април 2024 г.

Четвърти в НАТО сме по дами в армията

"Да, България" избира между девет имена кандидатите си за Европейския парламент

239 тона въглеродни емисии е спестила Kaufland България през 2023 г. от използването на палети за многократна употреба

"Правосъдие за всеки" организира протест срещу спряната съдебна реформа

Център за интеграция на ромите организира конкурс по проект финансиран от ЕС

Въпрос за 11 млн. долара: Държавата не знае чия е суперскъпата яхта с български флаг в Дубай (ВИДЕО)

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com