Студентският съвет на СУ подкрепи НАТФИЗ

6048
Студентският съвет на СУ подкрепи НАТФИЗ

Студентският съвет на СУ "Св. Климент Охридски" изрази своята подкрепа към колегите си от НАТФИС във връзка с безпрецедентните събития от няколко дни насам и недопустимото поведението на народния представител Волен Сидеров, както и на придружаващите го хора, предаде Стандарт нюз.

Публикуваме и целия текст:

Рашидов: Безобразно е поведението на Волен Сидеров

Министърът на културата Вежди Рашидов осъжда категорично поведението на Волен Сидеров, който нахлу в НАТФИЗ късно в неделя вечерта. В и...

"Уважаеми граждани на Република България,

Уважаеми студенти,

Уважаеми колеги от НАТФИЗ,

От името на Студентски съвет на СУ „Св. Климент Охридски" и на всички студенти на Алма матер изразяваме безусловната си подкрепа към колегите ни от НАТФИЗ във връзка с безпрецедентните събития от последните няколко дни.

Считаме, че действията на народния представител Волен Сидеров и придружаващите го хора представляват изключително грубо и неоправдано нарушаване както на личната неприкосновеност на студентите, преподавателите и служителите на НАТФИЗ, така и на университетската автономия и академичен авторитет на въпросното висше училище.

Цацаров поиска разрешение от НС за задържане на Сидеров и Чуколов

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържане на народните представители Волен Сидеров и Десисла...

Намираме за недопустимо физическото и психическо насилие, което се упражнява срещу нашите колеги от академията и изразяваме пълната си подкрепа спрямо тях. Считаме за пошло и жалко унижението на български млади хора с цел вдигане на шум около поредните заветни избори, на които определени политически субекти трябва да оцелеят. Поведението на г-н Сидеров показва плашещо пренебрежение към студентите на България, както и към института на висшето училище като цяло.

По-плашещо е обаче чувството за безнаказаност, с което действията на г-н Сидеров от последните дни бяха извършени. Това чувство само потвърждава едно дълбоко съмнение, с което всички граждани на страната се налага да живеем – че една голяма част от политиците ни виждат в ролята си на народни представители не възможност да подобрят ситуацията в държавата ни, а възможност безнаказано или трудно наказуемо да правят каквото им хрумне, в това число и да нападат агресивно български младежи, останали в България и опитвайки се да намерят своята реализация тук въпреки дългогодишните действия на първите в обратна посока.

Последните събития, в качеството ни на млади хора, допълнително ни огорчават от нивото на правене на политика у нас и повдигат още повече въпроси за адекватността на политическата ни класа и за способността й целесъобразно, достойно и отговорно да ръководи държавата ни по тежкия й път към утвърждаването на законността, демократичните ценности и институционалната автономия.

Искрено се надяваме участвалите в събитията от петък и неделя вечер народни представители да пренасочат градивната си управленска енергия, като оставят проблема с разпространението на наркотици на съответните служби и вместо това обърнат внимание на необходимите реформи в областта на образованието, науката и изкуството, които изискват задълбочен анализ и усилена работа от тяхна страна – нещо, с което биха ни изненадали приятно.

Междувременно ще очакваме с повишено внимание реакцията на правораздавателните органи, на политическата ни класа и на цялата общественост във връзка с разигралите се събития в НАТФИЗ, надявайки се безпрецедентното поведение на участвалите да не бъде подминато с извинението за неприкосновеността на депутатския имунитет.

Кунева подкрепи Кънев за резултата на Реформаторите, критикува Сидеров

Поведението на лидера на Атака не прави чест, МВР направи всичко възможно да реагира професионално. Това каза в студиото на bTV преди м...

Уважаеми колеги студенти,

Времето, в което живеем, ще ни поднася и вече ни поднася обществени предизвикателства, които в пъти надминават представите ни за правилно и неправилно, позволено и забранено и най-общо казано добро и лошо. В динамичната обстановка, в която се развиваме и упражняваме гражданските си права, все по-необходимо ще става активното ни общо изразяване на позиция, активната ни защита на общи интереси и непримиримото ни общо недоволство срещу действия, които противоречат на ценностите на една демократична правова държава, в която всички искаме да живеем. Надяваме се и изразяваме искрено желание за сближаване на студентските съсловия от всички университети в страната с цел единна позиция и защита в ситуации, подобни на разигралите се в НАТФИЗ, ситуации, които ни карат да се чувстваме излишни в собствената си родина.

Защото ние сме бъдещето на родината ни, а бъдещето започва от днес!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com