X
 
 

Свещеници с шествие в защита на българското семейство в Бургас

784 0
photo of Свещеници с шествие в защита на българското семейство в Бургас
Снимка: iStock/Guliver
С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий, православното свещенство от Бургас, заедно със своите енориаши организират литийно шествие в подкрепа и защита на българското семейство, съобщава Sega.bg.

Инициативата e планирана отдавна, но идва в седмица на сериозно напрежение около психозата за отнемане на деца в училища в няколко училища. Проявата ще се състои от 11:30 часа.

Шествия в подкрепа на традиционното семейство в няколко български града (Снимки)

Инициативи в подкрепа на традиционното семейство се проведоха в няколко града в страната. „Полът е биологична даденост, а не из...

"Походи за семейството" имаше в страната и през лятото, като те основно бяха насочени срещу "опитите за посегателство върху българските деца чрез въвеждане на джендър-образование и ЛГБТ политики в образователната система". Шествията бяха в защита на "зачитането и насърчаването на първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им, като това им право да бъде гарантирано във всички образователни програми" и в искане "управляващите да отстояват и защитават брака между мъж и жена, свободата и правото на България сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, родителските права, образованието и здравеопазването".

На този фон прокуратурата търси провокаторите на тези психози, като през седмицата вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че става дума за местни политици, пастори и служители на държавна служба.

Дни по-късно единственият посочен, макар и не поименно, държавен служител - шефът на пресцентъра на МО АЛександър Урумов, бе оневинен и от военния министър Красимир Каракачанов, и от главния прокурор Сотир Цацаров, припомнят от Sega.bg

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално