Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

4371
Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец
Снимка: www.marica.bg

По случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец Българският Червен кръст организира второ издание на "Училище за хуманност", което ще се състои днес, 8 май, от 13:00 часа в Мултидисциплинарното пространство ДНК в Националния дворец на културата, съобщиха от БЧК.

Събитието ще предизвика сетивата, емоциите и ума, и ще предостави пространство, в което свободно и вдъхновено ще говорим по темите, по които обикновено не смеем – освен анонимно и онлайн.

Прекланяме се пред паметта на загиналите за свободна България лекари, фелдшери, самаряни

На 2 март Българският Червен кръст организира традиционното поклонение пред Докторския паметник в София във връзка със 138-годишнината ...

Всеки от нас има мнение – за расизма, дискриминацията, бежанците, мигрантите, ромите, хората със специални потребности. Но колко често попадаме в ситуация, в която „ние“ и „те“ се превръща в „аз“ и „ти“? Кога за последно попитахте незрящия човек как се справя в градския транспорт? Кога за последно имахте смелостта да го направите, питат от БЧК

В нашето училище ще има място за различни видове смелост: смелостта да чуеш истинската история на човека зад обобщения медиен образ – тъжна, смешна клиширана или изненадваща; смелостта да видиш нещата, от които обичайно старателно отвръщаш поглед или отбягваш; смелостта да споделиш собствената си история; смелостта наистина да кажеш какво мислиш – и смелостта да приемеш, че някой друг не мисли като теб, казват БЧК.

По време на „занятията“ участниците ще се опитат да се поставят на мястото на представители на различни уязвими групи – незрящи, мигранти и др. Така те ще се докоснат до тяхното ежедневие, а всички истории и мнения, които ще споделят след това, ще бъдат обединени в Малка онлайн книга на хуманността.

На събитието ще присъстват акад. Христо Григоров, д-р х.к. – председател на БЧК, проф. Красимир Гигов – генерален директор на БЧК, Огнян Златев – ръководител на офиса на Европейската комисия в България, представители на дипломатически мисии, Рада Стаменкова – изпълнителен директор на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, Моника Писанкънева – Фондация “Ресурсен център Билитис“, партньори, доброволци и ръководители на БМЧК.

Червеният полумесец призова за примирие в Бенгази

Либийският Червен полумесец призова за спиране на огъня в източния град Бенгази, което да позволи евакуация на семействата блокирани в ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com