Съдят Лечков за неизгодни сделки

5281
Съдят Лечков за неизгодни сделки

Три дни съдят Йордан Лечков за неизгодни сделки. Районният съд в Сливен даде ход на делото срещу бившия кмет на Града под сините камъни. Първото заседание бе в понеделник. Днес и утре процесът продължава, съобщиха от съда, предаде Стандарт нюз.

Йордан Лечков е обвинен в това, че като длъжностно лице съзнателно сключил неизгодни сделки между община Сливен и Гражданско дружество „Стройинвест”. Договорът е подписан за извършване на саниране и вътрешен ремонт на Дома за стари хора и за саниране на Обединено детско заведение „Еделвайс”.

Лечков е осъден на 2 г. и 6 месеца условно

Ямболският окръжен съд осъди бившия кмет на Сливен Йордан Лечков на 2 години и 6 месеца условно лишаване от свобода с 3-годишен изпит...

Обвинението е за това, че възложителят е допуснал завишени цени за строително-ремонтните работи, завишен процент на допълнителни и непредвидени строително-ремонтни работи и завишена печалба. Така, според обвинителния акт, е произлязла  значителна вреда за община Сливен в общ размер 1 375 156  лева. 

След като вчера Районния съд даде ход на първото заседание, днес процесът продължава с разпит на свидетели. Това е единственото дело срещу бившия кмет на Сливен в местния Районен съд. В момента срещу него тече процес и в Окръжния съд.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com