Тракийците: Заради декларацията за "възродителния процес" ни грозят претенции

7599
Тракийците: Заради декларацията за "възродителния процес" ни грозят претенции
Същите депутати, които не пожелаха да осъдят арменския геноцид, предприеха политически акт, който обслужва интересите на Турция, се казва в позицията на Съюза на тракийските дружества в България

Съюзът на тракийските дружества в България осъди декларацията за т.нар. възродителния процес, приета от Народното събрание на 12 януари. В позиция на Съюза на тракийските дружества в България се казва, че декларацията, определяща така наречения „възродителен процес” като етническо прочистване, е неприемлива за хилядите членове на съюза, които са особено чувствителни по темата за трагедията на бежанците, но и непримирими към опитите за пренебрегване на българските националните интереси.

Така нареченият „възродителен процес” спрямо турскоезичното население у нас не може да бъдат оправдан, но е абсолютно недопустимо да бъде дефиниран като етническо прочистване от същите тези депутати, които отказаха да гласуват Декларация за признаване на арменския геноцид.

Изселниците в Турция благодарни, че осъдихме принудителната асимилация

Българските изселници, които живеят в Турция, са благодарни на България за приетата от Народното събрание декларация, осъждаща принудит...

С декларацията за „етническо прочистване” Народното събрание на Република България гласува текст, който създава поводи за претенции към страната ни и основания за проблеми в международен план. Съществува реална заплаха за уронване на авторитета и престижа на България, а също така и за създаване на икономически проблеми на страната, с които ще бъдат натоварени българските граждани.

Съюзът на тракийските дружества в България категорично осъжда приетата в Народното събрание Декларация като политически акт, който обслужва интересите на Турция, но и усложнява евентуалното обезщетяване на потомците на тракийските бежанци съгласно клаузите на Ангорския договор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com