Тридневен латино фестивал във Велико Търново

13731
Тридневен латино фестивал във Велико Търново
Снимка: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3284690534336&set=oa.205409576280076&type=1&theater

Латино фиестата, която завладява Велико Търново ще продължи от 5 до 7 юни. Танцовата фиеста се организира за втора поредна година от момичетата от денс център “Ун бесо” – Дарина Господинова, Ваня Пецурова и Иглика Иванова. Те са нарекли фестивала “Ун бесо фиеста”, съобщи DarikNews.

Всички събития са напълно безплатни и ще се проведат на откритата сцена край паметника на “Асеневци”. Латино фестът е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 г. Финансирането му се осъществява по програмата за подпомагане на проекти за култура и изкуство на общината в старата столица.

Представители на десетте най-големи школи в България ще участват във фестивала, ще има и гости от Гърция и Румъния, съобщи Дарина Господинова. Фестивалът ще бъде открит на 5 юни от 18,00 часа с уроци по салса за деца, а след това и за възрастни. Вечерта от 20,00 часа градусът на настроението на сцената край “Асеневци” ще повиши появата на "De Fuego Orchestra" - най-чаровната салса банда в България, която изпълнява любимата музика на танцьорите и феновете на латино музиката, а песните се свирят в оригиналните аранжименти.

Детски карнавал ще събере малките болярчета на 6 юни от 18,00 часа. Организаторите предвиждат за малчуганите игри, забавления и награди. Ще бъде организиран и конкурс за детска рисунка , обясни Иглика Иванова. “Танцът през очите на децата” е темата, върху която ще творят малчуганите на 7 юни от 17,00 часа. Най-добрите художници ще получат награди. За децата същия ден от 18,00 часа са предвидени и безплатни уроци по зумба.

Акцент в тазгодишния фестивал са демонстрациите по капоейра. Те ще се състоят на 7 юни от 19,00 часа. Поканени са най-добрите капоейристи от София, Пловдив и Велико Търново, които ще представят така наречената “рода” с характерни танци и музика. Фестът ще бъде закрит с хавайско парти от 21,00 часа, каза Ваня Пецурова. При лошо време събитията ще бъдат преместени в школата на “Ун бесо” в Мола.

 

 

Без домашни кучета в парковете във Велико Търново

Само двама от великотърновските общински съветници дадоха съгласието си домашните кучета да се върнат за разходка в парковете. С два гл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com