Трябва да се направи психологически профил на извършителите на отравянията на животни

21367
Трябва да се направи психологически профил на извършителите на отравянията на животни

Трудно е да се предположи кой стои зад отравянията на животните в София, но би могъл да се направи психологически профил на извършителите, каза за Агенция „Фокус” Явор Гечев, природозащитник от фондация "Четири лапи".

„Може да се предположи, че отровителят е човек, който е целял да отрови животните в района. Най-вероятно той не си дава сметка за това, че точно на това място има детска площадка, т.е. следователно той най-вероятно няма деца. Също така, най-вероятно от скоро е в района, защото някои от отровените кучета живеят над десет години в този район и досега не е имало проблеми и оплаквания.

По-вероятно е да бъдем нападнати от агресивен политик, отколкото от агресивно куче

„Има три члена за насилието срещу животни в новия Наказателен кодекс, като и трите са абсурдни. Боевете с кучета на практика се д...

Между другото, в Гърция, където също имат сериозен проблем с тези отровни примамки, има много арестувани хора и статистиката сочи, че огромна част от хората, които тровят животни, са мъже”, заяви Гечев.

„В социалните мрежи също така има страшно много групи - открити, в които всеки може да влезе, където се споделят начини за отравяне на животни. Обаче това не се преследва по никакъв начин от българската полиция, въпреки че потребителите в тези групи са с личните си профили и може много лесно да се стигне до физическия човек, който публикува тази информация и той да бъде съответно санкциониран за подбудителство към престъпление.

Така че реално полицията има начини да се справи с това нещо, но няма желание”, допълни Гечев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com