TV7, NEWS7 и "Алфа" предават Парада на победата

20110
TV7, NEWS7 и "Алфа" предават Парада на победата
Снимка: Getty Images/Guliver

TV7, NEWS7 и ТВ "Алфа" ще предават директно от Червения площад в Москва Парада на победата.

Очаква се отбелязването на 70-ата годишнина от края на Великата Отечествена война да започне в 9,30 ч. наше време.

В декларацията на НС Кънев видя скромна крачка напред, "Атака" - връщане към нацистка Германия

Ние от РБ подкрепяме декларацията - тя е скромна крачка във вярната посока. Такава позиция защити съпрецедателят на Реформаторския блок...

По площада ще преминат 16 хил. военни и офицери, както и над 200 бойни машини, предаде Стандарт нюз.

На 9 май на Червения площад ще бъде представено и най-доброто от новото руско въоръжение. Легендарните танкове Т-34 и самоходните установки СУ-100 ще водят колоната, а след тях ще преминат дългоочакваните нови машини на руската военна промишленост: най-новият танк "Армата", самоходната артилерийска установка "Коалициа-СВ", подвижният противотанков ракетен комплекс "Корнет-Д", бойната машина на пехотата "Курганец-25" и бронетранспортьорът "Курганец-25". В небето над руската столица ще прелетят 143 самолета и хеликоптера. Десетки президенти и държавни глави вече пристигнаха в Москва.

В студиото на TV7 и NEWS7 водещите Николай Чадаров и Анатоли Стайков ще коментират отбелязването на 70-ата годишнина от края на фашизма заедно с историци, военни експерти, политолози, анализатори, журналисти.

От пресцентъра на "Атака" пък обявиха празничната програма за 9 май на ТВ "Алфа".

Обама с поздрав към руснаците за Деня на победата

Президентът на САЩ Барак Обама поздравява руснаците за Деня на Победа и изразява надежда, че диалогът с Русия ще продължи. Това заяви п...

"От 15:00 до 15:45 ще излъчим на живо от Червения площад гражданската акция "Безсмъртният полк" - шествие на потомци на ветерани, които ще преминат през площада със снимки на свои родственици, участвали във войната.

От 18:55 до 19:05 ще излъчим на живо от Червения площад минутата мълчание в памет на загиналите във Втората световна война.

От 20:30 до 22:05 ще излъчим на живо от Червения площад концерт-спектакъл в чест на Деня на победата. В концерта ще вземат участие повече от 10 хиляди души, ще присъстват държавните лидери на Русия и ръководителите на чуждестранни делегации. В края на концерта зрителите на ТВ "Алфа" ще могат да наблюдават и празничния салют от 70 артилерийски залпа, посветен на Деня на победата", се казва в съобщението.

Телевизия "Алфа" притежава правата за България за излъчване на горепосочените събития, предоставени от руската държавна телевизия Първи канал, заявяват от партията.

НС прие декларацията за Втората световна война

Народното събрание прие декларация по повод 70-годишнината от капитулацията на нацистка Германия във Втората световна война и по повод ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com