Търсят инвеститор за Музей на розата

15903
Търсят инвеститор за Музей на розата

Проектът за нов музей на розата в Казанлък вече е готов, похвалиха се общината. Той е разработен от екипа на главния архитект Ивелин Недялков, който е ползвал експертната помощ и на своите колеги от побратимения френски град Грас. Там имали подобен музей на етерично-маслените култури, предаде Стандарт нюз.

Новата сградата на казанлъшия музей е във формата на ротонда, с разгъната застроена площ от 1152 кв. м, и ще бъде на няколко етажа. Кръглият дворец на казанлъшката роза ще бъде с четири входа - от четирите посоки на света, по които се разнася славата й. На централно място в експозицията на музея се предвижда да бъде изложена автентична инсталация за производство на розово масло. Сградата ще разполага с няколко зали за различни форуми -  конференции, семинари, беседи и др. На партера ще бъдат разположени информационни гишета и павилиони за туристите. Ще бъде обособена и специална стая за аромати и дегустации на продукти от рози и розово масло.

10 спирки в Долината на царете

Маршрутът, по който туристическо влакче съвсем скоро ще вози поклонниците на тракийската култура в Долината на царете, вече е опред...

Проектът предвижда и жива галерия от рози - във вътрешния двор ще бъдат засети и оформени миниградини с най-различни сортове.

Финансовите измерения на проекта още се уточняват, но няма да бъдат по-малко от няколко милиона лева. Общината вече е в трескаво търсене на инвеститори за новия музей на розата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com